Otthon / Terrortámadás / Újabb európai terrortámadásokra buzdítanak
Nizza, 2016. július 15. Rendőrök a franciaországi Nizzában történt terrorcselekmény helyszínén, ahol egy teherautó belehajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a tömegbe 2016. július 14-én este. Több mint 70 ember életét vesztette, sokan megsebesültek a gázolásban és az azt követő lövöldözésben. Az embertömegbe gázoló teherautó sofőrjét lelőtték. (MTI/EPA/Franck Fernandes)

Újabb európai terrortámadásokra buzdítanak

Egy egyiptomi csoport, amely hűségesküt tett az Iszlám Állam nevű szervezetnek, újabb európai terrortámadásokra buzdítja a dzsihadisták támogatóit. Az interneten szerdán megjelent videoüzenetében figyelmeztette a muzulmánokat, hogy maradjanak távol azoktól a keresztény ünnepektől, amelyeken sokan vesznek részt.

A felhívás előzménye, hogy az európai hatóságok megszigorították a biztonsági intézkedéseket a berlini gázolásos merénylet miatt.

A Nasir Media Alapítvány videoüzenetében szerepelnek dzsihadista harcosok, egy Mikulás, rénszarvas és egy karácsonyfa – közölte az iszlamista honlapokat figyelő, SITE nevű amerikai hírszerző ügynökség.

“Ünnepeik, gyűléseik, klubjaik, piacaik, színházaik, mozijaik, plázáik, de még kórházaik is tökéletes célpontok nektek mint európai iszlamista magányos farkasoknak” – hangzik el a videón az európai lakosokra utalva.

Az Iszlám Állam “robbanóövekkel és pokolgépekkel fogja helyettesíteni tűzijátékaikat, az ének és a taps helyett sírni és jajveszékelni fognak”.

Az üzenet emlékeztette az Iszlám Állam híveit az egyiptomi csoport azon korábbi felhívására, hogy követőik támadjanak meg török konzulátusokat és nagykövetségeket.

Törökországot azért jelölhette meg a csoport, mert hadserege segít olyan szíriai lázadókat, amelyek az Iszlám Állam ellen harcolnak – jegyezte meg a Reuters hírügynökség.

 Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A berlini merénylő békésen sétált egy brüsszeli vasútállomáson

A berlini karácsonyi vásárba kamionnal belegázoló és  12 embert meggyilkoló ISIS-terrorista a merénylet után négy …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: