Otthon / Somogy megye / Három életet ment meg egyetlen véradó
A kép forrása: sonline.hu

Három életet ment meg egyetlen véradó

Lencsét és szaloncukrot kaptak az év utolsó véradására jelentkezők: a vártnál is nagyobb sikere volt az akciónak, melyet a Magyar Vöröskereszt és a Somogyi Hírlap közösen szervezett. Huszonöt – köztük egy új – véradó segített.
– Remek látvány, hogy ennyien itt vannak – mondta egy középkorú férfi, aki délelőtt kereste fel a Kapos Hotelt, mely helyet biztosított a programnak. Sámóczi Ernőné, a Magyar Vöröskereszt munkatársa elégedetten állapította meg: mindjárt az elején kilencen érkeztek. Az orvosi ellenőrzés és a szükséges formaságok után négy és fél deci vért vettek le a jelentkezőktől.
– Egy véradó három ember életét menti meg: úgy érzem,hogy aki felkeresi a programunkat, meggyőződéssel ezt gondolja – jegyezte meg a szakember. – Szerintem jó évet zárunk, számos somogyi települést kerestek fel a munkatársaim, legutóbb Taszáron és Nagybajomban jártak.
Stabil véradói kör segít rendszeresen Somogyban, bár nyilván szükség van az újabb jelentkezőkre, döntő, hogy minél több fiatal kapcsolódjon a programba.

Legalább 50 kilós, egészséges jelentkezőket várnak, 18 éves kortól lehet vért adni egészen 66 éves korig. Lényeges, hogy minden esetben vigyék magukkal a személyi igazolványt, a TAJ-, illetve a lakcímkártyát. A nők évente négyszer, a férfiak öt alkalommal jöhetnek. Az újév első véradása január másodikán Hetesen lesz, a megyeszékhelyen január harmadikán, 13 órától 16 óráig az Agórában.

Forrás: sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Sok munkát ad a vihar a megye tűzoltóinak

Csúnyán elverte a jég Kaposvárt és környékét. A viharos időjárás miatt sok a teendője a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: