Fantasztikus krémes öntettel. Imádod a túrós palacsintát? Kóstold meg az extra változatot!
A töltött, sült bécsi palacsinta garantáltan bearanyozza a napodat. Egy kicsit tovább tart elkészíteni, mint a hagyományos túróst, de megéri az időt és a fáradságot. Azzal mindenki egyetért, hogy ennél jobb desszert nem is kell.
Bécsi palacsinta recept
Hozzávalók 4 személyre:
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 2 tojás
- 1 kiskanál cukor
- fél dl étolaj
- csipet só
Töltelékhez
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- csipet só
Öntethez
- 1 dl tejszín
- 4 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 30 perc, sütés: 20 perc
Elkészítés:
A palacsintához vegyítsd a lisztet, a cukrot és a sót, add hozzá a tojást, majd felváltva, fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a vizet, kicsivel később pedig az olajat. Dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd a tésztát körülbelül 30 percig. Egy serpenyőben hevíts olajat, és oszlass el benne egy kisebb evőkanál masszát. Mindkét oldalát süsd meg.
A töltelékhez a túrót nyomkodd meg villával, majd add hozzá a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, reszeld hozzá a citrom héját. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, és forgasd a túrós keverékhez. Végül szórd bele a mazsolát. Töltsd meg a masszával a palacsintákat, majd tekerd fel, és mindegyiket vágd félbe. Rendezd egy kevés vajjal kikent tűzálló tálba úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Told a sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig.
Közben készítsd el az öntetet. Dolgozd szinte fehéredésig a cukrot a tojással, add hozzá a tejszínt és a vaníliás cukrot. Tálalás előtt öntsd a palacsintára.
Forrás: femina.hu