Otthon / Csurgói hírek / Egymilliárd forintért kap új uszodát Csurgó
A kép forrása: virtualis-csurgoterseg.hu

Egymilliárd forintért kap új uszodát Csurgó

Vízcsere miatt átmenetileg nem használható a csurgói városi uszoda: január második felétől azonban a régi rend szerint ismét látogatható lesz. A nyárra pedig új uszodát kap Csurgó: egymilliárd forintból épülhet meg a sportcsarnok mögötti területen.

A csarnokkal összeköttetésben megvalósuló Városi Uszoda hat sávos, huszonöt méteres versenymedence mellett, tanmedencével is rendelkezik majd. A wellness részlegen szaunát, egy jakuzzit, két kültéri meleg vizes medencét építenek. A komplexum vízellátása érdekében két új kút – hideg és meleg vizes – fúrása is megtörtént. Az 1270 méter mélységű meleg vizes kút folyamatos vízhozama 1200 liter percenként, s a felszínen 67 fokos vizet ad. A későbbiek során gyógyászati és működtetési szempontból is fontos szerepet tölt majd be. A város új uszodája előreláthatóan a nyárra készül el.

Harc az uszodáért

Épp egy esztendeje javában tartott a küzdelem a csurgói uszoda újranyitásáért, amelyet 2015 november 15-vel határozatlan időre bezártak a fenntartói. Akkor Csurgón szülők, gyerekek, fiatalok, sportkedvelők, valamint a Mozdulj Csurgó Úszó Sport Egyesület vezetősége és úszói mentek az utcára, így tiltakozva az uszoda bezárása ellen. Sikerrel jártak, mert 2016 februárjában ismét kinyitották az uszodát, s azóta is folyamatosan működik. Akkor az üzemszünetet arra hivatkozva rendelték el, hogy az uszoda engedélyei között hiányosságokat találtak.
Az önkormányzat az úszni akarók segítségére sietett: uszoda működtetését ezév végéig 15 millió forinttal támogatták, bár nem az önkormányzat a fenntartó.

Forrás: sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Fiatalok! Ne hagyjátok, hogy eldöntsék a sorsotokat! Szavazzatok ti is!

Lapunk birtokába került egy minden bizonnyal Dél-Somogyban készült hangfelvétel, amelyen az hallható, ahol egy ismeretlen …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: