Otthon / A nap étele / Napi recept: Sajtos-tejfölös tepsis fasírt – Olajszag nélkül, kevés munkával
A kép forrása: femina.hu

Napi recept: Sajtos-tejfölös tepsis fasírt – Olajszag nélkül, kevés munkával

A magyar konyha nagy kedvence teljesen megújult. A sajtos-tejfölös változat minden eddigit lepipál.

Teljesen új élményben lesz részed, ha megkóstolod az igazán házias sajtos-tejfölös fasírtot. Néhány egyszerű változatással különlegessé teheted az egyszerű ételt. Hidegen és melegen is kitűnő, ráadásul nem tocsog az olajban.

A kép forrása: femina.hu

Sajtos-tejfölös fasírt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg tömlős krémsajt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 zsemle
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 csapott evőkanál finomliszt
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 40 perc

Elkészítés:

A zsemlét áztasd kevés vízbe, majd jól nyomkodd ki. Add a darált húshoz, rakd hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint sózd, borsozd. Dolgozd össze, hogy közepesen kemény masszát kapj.

Egy tepsit kenj ki olajjal, simítsd bele a fasírtot. Keverd össze a tejfölt, a krémsajtot és a lisztet. Adj hozzá tíz deka reszelt sajtot, és kend a hús tetejére. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor már majdnem teljesen kész, szórd meg a maradék reszelt sajttal, és süsd még tíz percig.

Forrás: femina.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A nap étele: Bögrés dinnyécske – sütés nélkül, tuti siker!

Irtó kis helyesek, és még finomak is, ezek a kis sütés nélküli, vidám falatkák, igazi …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: