A magyar konyha nagy kedvence teljesen megújult. A sajtos-tejfölös változat minden eddigit lepipál.
Teljesen új élményben lesz részed, ha megkóstolod az igazán házias sajtos-tejfölös fasírtot. Néhány egyszerű változatással különlegessé teheted az egyszerű ételt. Hidegen és melegen is kitűnő, ráadásul nem tocsog az olajban.
Sajtos-tejfölös fasírt
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg tömlős krémsajt
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 2 zsemle
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 csapott evőkanál finomliszt
- só
- bors
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 40 perc
Elkészítés:
A zsemlét áztasd kevés vízbe, majd jól nyomkodd ki. Add a darált húshoz, rakd hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint sózd, borsozd. Dolgozd össze, hogy közepesen kemény masszát kapj.
Egy tepsit kenj ki olajjal, simítsd bele a fasírtot. Keverd össze a tejfölt, a krémsajtot és a lisztet. Adj hozzá tíz deka reszelt sajtot, és kend a hús tetejére. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor már majdnem teljesen kész, szórd meg a maradék reszelt sajttal, és süsd még tíz percig.
Forrás: femina.hu