Otthon / A nap étele / A tényleg finom finomfőzelék receptje – Ezt mindenki szívesen megeszi

A tényleg finom finomfőzelék receptje – Ezt mindenki szívesen megeszi

Számolj le örökre a menzai finomfőzelék rossz emlékével!

Bár friss zöldségekből a legjobb, mirelitből is elkészítheted a finomfőzeléket. Van olyan zöldségkeverék, amelyben borsó, karalábé és sárgarépa is megtalálható. A tejszíntől a főzelék finom krémessé válik. Ha nem szereted, akár el is hagyhatod.

A kép forrása: femina.hu

Finomfőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg zöldségmix
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • fél csokor petrezselyem
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 10 perc, főzés: 20 perc

Elkészítés:

Forrósíts kevés olajat egy nagyobb lábosban, majd tedd bele az apróra vágott hagymát. Dinszteld meg, rakd hozzá a zöldségeket, és kis lángon kevergetve pirítsd két-három percig. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, majd szórd meg sóval, borssal és ételízesítővel.

Főzd kis lángon fedő alatt körülbelül 15 percig. Ha már minden puha, keverd csomómentesre a lisztet a tejjel és a tejszínnel. Adj hozzá kevés cukrot, mehet bele az apróra vágott petrezselyem, még így is kevergesd egy kicsit. Hagyd rottyanni egy-kettőt. Ha túl sűrűre sikerülne, kevés vízzel hígíthatod. Feltétként kínálhatsz hozzá húst vagy tojást.

Forrás: femina.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A nap étele: Bögrés dinnyécske – sütés nélkül, tuti siker!

Irtó kis helyesek, és még finomak is, ezek a kis sütés nélküli, vidám falatkák, igazi …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: