Számolj le örökre a menzai finomfőzelék rossz emlékével!
Bár friss zöldségekből a legjobb, mirelitből is elkészítheted a finomfőzeléket. Van olyan zöldségkeverék, amelyben borsó, karalábé és sárgarépa is megtalálható. A tejszíntől a főzelék finom krémessé válik. Ha nem szereted, akár el is hagyhatod.
Finomfőzelék
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg zöldségmix
- 3 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- fél csokor petrezselyem
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, főzés: 20 perc
Elkészítés:
Forrósíts kevés olajat egy nagyobb lábosban, majd tedd bele az apróra vágott hagymát. Dinszteld meg, rakd hozzá a zöldségeket, és kis lángon kevergetve pirítsd két-három percig. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, majd szórd meg sóval, borssal és ételízesítővel.
Főzd kis lángon fedő alatt körülbelül 15 percig. Ha már minden puha, keverd csomómentesre a lisztet a tejjel és a tejszínnel. Adj hozzá kevés cukrot, mehet bele az apróra vágott petrezselyem, még így is kevergesd egy kicsit. Hagyd rottyanni egy-kettőt. Ha túl sűrűre sikerülne, kevés vízzel hígíthatod. Feltétként kínálhatsz hozzá húst vagy tojást.
Forrás: femina.hu