Otthon / Barcsi hírek / Tiszta vizet a pohárba Barcson
A fotó illusztráció

Tiszta vizet a pohárba Barcson

Oldalunkhoz is rengeteg megkeresés érkezett a Dél-somogyi kisváros Barcs város polgáraitól, akik rendre a víz miatt panaszkodnak,vérmérséklettől függően kik finomabban,kik kacifántos káromkodással körítve kifogásolják az ivóvíz szagát.

Ander Balázs a Barcson élő jobbikos országgyűlési képviselő nemrég írásbeli kérdéssel fordult az ügy miatt a DRV végső felettes szervének tekinthető Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz.

Előterjesztésében elmondta,hogy országgyűlési képviselőként is rengeteg lakossági megkeresést kap a víz minőségével kapcsolatban hiszen a történtek után másfél évvel még mindig általános panasz a barcsi víz átható klóros ( hypo) szaga, amely élvezeti értéke ezáltal jelentősen csökken, hiszen ivóvízként,teának stb. csak erős viszolygással használható. Több kisgyermekes szülő a vízben található fertőtlenítőszert gyanítja a gyermekeiknél fellépő bőrirritáció mögött is.

Ander által a Seszták vezette tárcának nekiszegezett két kérdés pedig így szól:

  1. Az elmúlt évben a barcsi vízzel kapcsolatosan volt-e olyan mérési eredmény (s ha igen, akkor pontosan mi volt az), amely meghaladta az egészségügyi határértéket?
  2. Ha patogén komponensek tekintetében minden rendben van, akkor mi indokolja a fertőtlenítőszerek olyan arányú használatát, ami miatt a víz folyamatosan és jól érzékelhetően hypo-szagú??

Kíváncsian várjuk az illetékesek megnyugtató válaszát/felháborító magyarázkodását.

Addigis mindenki igyon pezsgőt!
pr

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: