Otthon / Friss hírek / RENDŐRKÉZEN AZ ISZTAMBULI MÉSZÁROS
Kép forrása: MTI

RENDŐRKÉZEN AZ ISZTAMBULI MÉSZÁROS

A török rendőrség hétfő este elfogta a szilveszter éjszakai isztambuli merénylet feltételezett elkövetőjét.

A 39 ember lemészárló férfi karján Isztambul európai részén, az Esenyurt nevű kerületében kattant a bilincs – adta hírül a Hurriyet című török lap. A műveletet különleges rendőri egység hajtotta végre egy lakótelepen. Az NTV török tévécsatorna tudomása szerint a merénylő egy kirgiz barátja lakásában húzta meg magát, és

vele volt négyéves fia,

amikor a kommandó rátört. A gyermek védőőrizetbe került

A férfit orvosi ellenőrzésnek vetették alá, mielőtt a rendőrség központi kapitányságára kerül, hogy a terrorista ellenes egység nyomozói kihallgassák – tudatta a Hurriyet, amely – más török médiumokkal együtt –

Abdulkadir Masaripov néven említi a merénylőt hozzátéve, hogy üzbég nemzetiségű

A Dogan török hírügynökség fotót is közzétett a gyanúsítottról. A képen egy sötét hajú férfi szürke, vérfoltos pólóban látható. Az NTV közlése szerint az illető ellenállt a rendőröknek. A Hurryet szerint sértetlenül sikerült elfogni.

Az Anadolu török hírügynökség közlése szerint további négy embert – három nőt és egy férfit – is őrizetbe vett a rendőrség a merénylet gyanúsítottján kívül. A férfi nagy valószínűséggel a kirgiz “szállásadó” barát, és az NTV szerint ő van a Dogan hírügynökség fotóján vérfoltos pólóban, nem pedig a feltételezett merénylő.

Az NTV szerint a rendőrség már öt napja tudta, hogy hol rejtőzködik a gyanúsított, és azért halogatta elfogását, hogy megfigyelhesse mozgását, kapcsolatait.

A merénylő szilveszterkor a Reina éjszakai klubba berontva hét percen át lövöldözött.

39 embert ölt meg, 69-et pedig megsebesített, majd sikerült elmenekülnie és 16 napon át bujkálnia,

jóllehet a török rendőrség hatalmas erőkkel nyomozott utána, 35 embert vett őrizetbe azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban állt a gyanúsítottal. Köztük van a gyanúsított felesége és egyéves lánya, akiket – a Hürriyet közlése szerint január 12-én fogtak el.

A merénylet elkövetését az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet vállalta. Indítékként azt hozta fel, hogy Törökország hadereje bekapcsolódott a szíriai háborúba. Az Anadolu jelentése szerint a gyanúsított Szíriából érkezett Törökországba.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: