Otthon / Friss hírek / A kisebb állam jegyében óriásira duzzadt a Rogán vezette propagandaminisztérium
A kép forrása: internet

A kisebb állam jegyében óriásira duzzadt a Rogán vezette propagandaminisztérium

A napi.hu összesítette a miniszterelnöki kabinetiroda, azaz a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium felállását.

E szerint a miniszterelnöki kabinetirodát vezető államtitkár alatt működik egy külön programszervező főosztály, de van az intézményi struktúrában Miniszterelnöki Titkársági főosztály, ami alatt külön levelezési osztály működik, és akad Miniszterelnöki Külügyi Szervezési Főosztály is, ami a bürokrácia működtetéséért felel papíron, kevésbé papíron pedig mind a kormánypropaganda hatékony célba juttatásáért felelnek.

A kabinetiroda alatt működik államtitkárságként a parlamenti államtitkárság, ahol Online-Kapcsolattartási Főosztály és Tartalom-előkészítési Főosztály is, illetve Deutsch Tamás digitális internetes programja is.

De terebélyes hálózat épült ki a Tuzson Bence vezette Kommunikációs államtitkárság alatt is: van tájékoztatási főosztály már, ami alatt működik Médiakapcsolatokért Felelős Osztály, de ezt hiba lenne összekeverni a Minisztériumi Kapcsolatokért Felelős Osztállyal.

Így lett a 40-45 fős létszámmal* induló propagandaminisztériumból mára olyan monstrum, melynek az engedélyezett maximális alkalmazotti létszáma 272 fő. Idén ebből 245 köztisztviselői helyet töltöttek be. Olyan feladatokat ellátva, mint a kormánykommunikáció, a nemzeti konzultációnak hazudott kormánypropaganda terjesztése vagy a kormány médiaköltéseinek elköltése a Fidesz-közeli sajtónál. Mindez évente 22 milliárd forintból, a kisebb állam jegyében. (Napi)

*Update: a cikkel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást kaptuk a minisztériumtól:

  • “a Miniszterelnöki Kabinetiroda, amely a miniszterelnök munkáját segítő minisztérium a legkisebb minisztérium,
  • kormánytisztviselők és munkavállalók létszáma megalakulása óta minimális mértékben 200 főről 209 főre változott
  • a minisztérium feladatai és szervezeti egységei indulása óta ismertek, a tisztségviselők pozíció ( osztályvezető, főosztályvezető, államtitkár) semmiben nem különböznek más minisztériumokétól, sőt számuk jóval alacsonyabb.

Az Önök állítása tehát, hogy „A kisebb állam jegyében óriásira duzzadt a Rogán vezette propagandaminisztérium” teljes hazugság, téves számokon és következtetésen alapul, ezért kérjük haladéktalan helyreigazítását.”

Forrás: 444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: