Otthon / Ország-Világ / Bulvár / Oscar-díjra jelöltek egy magyar filmet
Fotó: Huszti István / Index

Oscar-díjra jelöltek egy magyar filmet

Magyar idő szerint ma délután negyed háromkor jelentették be az idei Oscar-díj kategóriáinak jelöltjeit. Akik nyomon követték az idei filmes díjszezont, nem fognak csodálkozni a névsor szinte egyetlen elemén sem, mi magyarok viszont annak örülünk a legjobban, hogy Deák Kristóf Mindenki című alkotása bekerült az öt legjobb élőszereplős rövidfilm közé, így a Saul fia tavalyi sikere után ismét lesz miért izgulni február 26-án.

A Mindenkit és a kategória másik négy indulóját összesen 137 film közül választották ki. Deák Kristóf filmje egy kislányról szól (Gáspárfalvi Dorka), aki új iskolába megy, és eleinte minden rendben is van, hamar lesz barátnője (Hais Dorottya), és bekerül az iskola híres gyerekkórusába. Csakhogy hamarosan kiderül, hogy a kórust vezető tanárnő (Szamosi Zsófia) sajátos módszerrel éri el, hogy ne csússzanak hamis hangok az előadásokba. A film korábban Tokióban és Chicagóban és Berlinben is nyert fesztiváldíjakat. Ebben a kategóriában eddig mindössze egyszer jelöltek magyar filmet, az 1963-as Koncertet, ami Szabó István vizsgafilmje volt. A Mindenkiről mi ezt írtuk nem is olyan régen:

Deák Kristóf filmjétől jókedvünk lesz, mert a Mindenki visszaadja a hitet a jóságban, a szolidaritásban, a segítőkészségben és az együttérzésben. (…) Kivételesen jók a gyerekszereplők, egyaránt szól gyerekekhez és felnőttekhez, és minden pillanatát áthatja zene.

A rendezővel készült interjúnkat itt olvashatják.

Az Oscar-gálát február 27-én hajnalban a Duna TV közvetíti élőben, az Indexen természetesen mi is követjük majd az eseményeket.

A Mindenkit március 4-én meg lehet nézni a Cinemax műsorán.

A jelöltek teljes listáját nemsokára itt olvashatja.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: