Otthon / Friss hírek / Van itt pénz: Új-Zélandra utaztak a közmédia vezetői, hogy megkérdezzék ott a magyarokat, mi legyen a tévében
Fotó: Northfoto

Van itt pénz: Új-Zélandra utaztak a közmédia vezetői, hogy megkérdezzék ott a magyarokat, mi legyen a tévében

Elutaztak a közmédia vezetői Új-Zélandra és szingapúrba, hogy megkérdezzék az ottani magyarokat, mit szeretnének látni a tévében.

A Duna World csatorna célkitűzéseiről, programjáról adtak tájékoztatást a közmédia vezetői kedden az új-zélandi Aucklandban a helyi magyaroknak.

A találkozón Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója, valamint Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató televíziós szolgáltatási igazgatója egyúttal kérte az Új-Zélandon élő magyarokat, fogalmazzák meg igényeiket, hogy ennek megfelelően alakíthassák a csatorna programját.

Az Új-Zélandon élő több ezres magyarság képviselteti magát a Diaszpóra Tanácsban is. Kilenc hónappal ezelőtt nyílt meg Új-Zélandon a magyar külképviselet, s a nagykövet is részt vett az aucklandi találkozón.

A közmédia vezetői előzőleg Szingapúrban találkoztak az ott élő magyarokkal a magyar nagykövetség szervezésében. A következő napokban Új-Zélandon további két nagyobb magyar közösséget keresnek föl, majd a jelentős számú ausztráliai magyarság képviselőivel folytatnak eszmecserét a Duna World csatorna fejlesztéséről. (MTI)

Forrás: blikk.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: