Zabpelyhes banánkenyér
Elkészítési idő:70 perc
elkészítés
- Mivel itthon nem volt zabpehelylisztem, az egészben kapható zabpelyhet daráltam meg Magic Bullet-tel (Nutribullet-hez hasonló).
- Egy nagy tálban pépesítsük össze a banánt, majd adjuk hozzá az összes nedves hozzávalót (olajat, mézet, felvert tojásokat, tejet, vanília kivonatot, ha azt használunk).
- Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (zabpehelyliszt, őrölt fahéj, szódabikarbóna, só, vaníliás cukrot -ha a kivonat helyett ezt választjuk) ügyelve az egyenletes eloszlásra.
- Adjuk a száraz hozzávalókat a nedveshez, majd keverjük össze. Végül a mazsolát és a chocolate chips-et is beleforgatjuk.
- Kivajazott (olajozott), zabpehelyliszttel meghintett tálba öntjük a masszát (23 x 13 cm), majd 165 Celsius fokra előmelegített sütőben 55-60 percig sütjük. Mikor kihűlt, ízlés szerint tejszínhabbal (és/vagy karamellöntettel) szervírozzuk.
hozzávalók / 10 adag
- 79 ml olívaolaj (1/3 cup)
- 0.5 teáskanál fahéj (fél teáskanál)
- 3 közepes db banán (nagyon érett)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 csomag vaníliás cukor (vagy 1 teáskanál vanília kivonat)
- 1.75 bögre zabpehelyliszt (1 és 3/4 cup)
- 2 db tojás
- 10 g csokoládé (1 maréknyi chocolate chips)
- 1 marék mazsola
- 4 ek tej
- 2 ek méz
- 1 csipet só
Mindenkinek kellemes időtöltést, és jó étvágyat kívánunk hozzá!
forrás:nosalty