A közétkeztető konyhákat hívja versenyre a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), s a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV)
A Nébih közölte: a szakácsverseny céljai között szerepel a hagyományos ízek, ételek modernizálása, az étkezési kultúra fejlesztése, s az évszakokhoz és szokásokhoz kötődő ételek megismertetése. Háromfogásos – felnőtteknek szánt – menüt kell tervezniük a versenyzőknek, mely előételből vagy levesből, illetve főételből és desszertből áll.
A menüben szerepelni kell:
- csirkének vagy afrikai harcsának,
- parajnak vagy sárgarépának,
- rizsnek vagy tésztának
Ezen kívül bármilyen alapanyag felhasználható,de ennek beszerzési összértéke nem lépheti túl az egy étkezőre jutó nettó 450 forintot.
Két fős csapatok, egy szakács és egy segítő vehet részt a megmérettetésen, mely selejtezőből, öt régió elődöntőjéből, s országos döntőből áll. Április 18-ig nevezhetnek az érdeklődők, melyben a Nébih weboldala ad útmutatást.
(Forrás:sonline.hu)