Otthon / A nap étele / Csülkös pacal

Csülkös pacal

 

A pacalhoz

 

elkészítés

  1. A pacalt hideg vízben feltesszük főni: babérlevéllel, 1 fej vöröshagymával, sóval és őrölt borssal. Kb. 1 órán át
  2. A vöröshagymát  és a fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot csíkokra, a csülköt kockára.
  3. A vöröshagymát a zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzárakjuk a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Fedő alatt pároljuk amíg levet enged.
  4. Utána pirospaprikával, borssal ízesítjük (a csülök sós, ezért csak akkor sózzuk, ha szükséges) és hozzáadjuk a csülköt, majd fedő alatt tovább pároljuk.
  5. Ha a pacal megabálódott, egy kevés ecettel meglocsoljuk, majd hideg vízzel jól átöblítjük és jól lecsepegtetjük.
  6. Amikor a csülök már majdnem kész, hozzáadjuk a pacalt és együtt főzzük tovább, míg meg nem puhul teljesen

 

Jó étvágyat és kellemes időtöltést a konyhában!

 

 

(T.B)

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A nap étele: Bögrés dinnyécske – sütés nélkül, tuti siker!

Irtó kis helyesek, és még finomak is, ezek a kis sütés nélküli, vidám falatkák, igazi …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: