A pacalhoz
elkészítés
- A pacalt hideg vízben feltesszük főni: babérlevéllel, 1 fej vöröshagymával, sóval és őrölt borssal. Kb. 1 órán át
- A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot csíkokra, a csülköt kockára.
- A vöröshagymát a zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzárakjuk a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Fedő alatt pároljuk amíg levet enged.
- Utána pirospaprikával, borssal ízesítjük (a csülök sós, ezért csak akkor sózzuk, ha szükséges) és hozzáadjuk a csülköt, majd fedő alatt tovább pároljuk.
- Ha a pacal megabálódott, egy kevés ecettel meglocsoljuk, majd hideg vízzel jól átöblítjük és jól lecsepegtetjük.
- Amikor a csülök már majdnem kész, hozzáadjuk a pacalt és együtt főzzük tovább, míg meg nem puhul teljesen
Jó étvágyat és kellemes időtöltést a konyhában!
(T.B)