hozzávalók / 1 adag
A zöldséges húshoz:
- 140 g csirkemell
- 40 g paradicsom
- 40 g cukkini
- 60 g sovány natúr joghurt
- ételízesítő, só
- 2 tk kókuszolaj vagy olívaolaj
A brokkolipüréhez:
- 175 g brokkoli
- 1 dl 0,1 %-os zsírtartalmú tej (lehet 1,5%-os tej vagy akár helyettesíthető vízzel is)
- 25 g sovány natúr joghurt
- ételízesítő, só
A párolt lilakáposztához:
- 60 g lilakáposzta
- a csirkesütésből visszamaradt zsiradék
elkészítés
- A zöldséges hús: A csirkemellszeletet megtisztítjuk, beszórjuk ételízesítővel, sóval.
- A két kanál olajat egy serpenyőbe tesszük, felforraljuk, majd 2-2 percig a csirkemell mindkét oldalát megpirítjuk rajta. A csirkemelleket egyből egy hőálló üvegtálba szedjük át (amit nem kell kikenni semmivel).
- A megpirított csirkemellekre ráhalmozzuk a cukkinit és a paradicsomot tetszőleges méretűre vágva, majd erre az egészre mehet a joghurt.
- Ezt lefedve a sütőbe rakjuk, 20 percig így pároljuk, majd 20 perc után levesszük róla a fedőt, és további 10-15 percig sütjük.
- A brokkolipüré: A brokkolit ujjnyi darabokra vágjuk, és ételízesítővel, sóval megfőzzük a tejben úgy, hogy már ekkor is majdnem püré állagú lesz (alig marad vissza tej).
- Levesszük a lángról, belekeverjük a joghurtot, és botmixerrel pépesítjük (van, aki pépesítés nélkül, csak elkeverve szereti).
- A párolt lilakáposzta: A csirkesütésből visszamaradt olajon megpároljuk a káposztát.
- Az így elkészített ételeket esztétikusan egymás mellé rakjuk a tányéron.
Jó étvágyat és kellemes vasárnapot kívánunk!
(T.B.)