Több kategóriában díjazták a versenyzőket a hétvégén megrendezésre került VII. Drávamenti Böllérverseny során.
Idén a legvidámabb csapat címet a Horvát Podravci nevet viselő társulat vehette át.
A legjobb rántott húst a Zupania Somogy készítette,
a legfinomabb sült malacot az istvándiak.
A csokonyavisontai és a budapesti pálinkának sem akadt párja!
2017-ben a böllérkirálynak a ladi Dancs Richárd-ot választották.
Összesítésben:
harmadik helyen a Ladi Kurtafarkú Társaság,
második a Kálmáncsai Főszögiek,
az elsőnek járó vándorkupát pedig a Csokonyavisontai Bökős Legények vihették haza.
A böllérversenyt Ander Balázs, Barcson élő országgyűlési képviselő is meglátogatta,tudtuk meg a hivatalos facebook oldaláról.
A magyar vidékről sajnos szinte már teljesen kiveszett a disznóvágás hagyománya, hiszen legtöbbször nincs jószág a portákon, üresek az ólak. Viszont hála a közösségépítést szívügyének érző Villányi László darányi polgármesternek, és a rendezvényt szemmel láthatóan szívvel-lélekkel magukénak érző helyi segítőknek, no meg nem utolsó sorban a tucatnyi böllércsapatnak, a településen idén újra sikerült felidézni az igazi disznóölések hangulatát. Aki ismer, tudja, hogy szinte egyáltalán nem iszom alkoholt. Pálinkából például kétévente egy kis kupica az átlagos mennyiség. Jelentem, engedve a csapatok szíves kínálásnak, a mostani Drávamenti Böllérfesztiválon sikerült egy évtizedes adagomat magamba döntenem. Minden közreműködőnek köszönet a fergeteges hangulatért, amellyel megajándékozták a darányi böllérnapra látogatókat!
(H.G)