Otthon / Ország-Világ / Bulvár / Ikreket szült a 64 éves Spanyol nő

Ikreket szült a 64 éves Spanyol nő

Egészséges kisfia és kislánya született egy idős spanyol nőnek, akitől öt éve világra jött kislányát elvették korábban a hatóságok, mert rosszul bánt a gyermekkel – írja a BBC.

A spanyol média szerint az Egyesült Államokban esett át mesterséges megtermékenyítési eljáráson az 64 éves nő, aki egészséges ikreket szült az észak-spanyolországi Burgosban. Császármetszéssel segítették világra a kislányt és a kisfiút, ilyen komplikált eseteknél ez ugyanis a bevett eljárás – írják a BBC oldalán.

Az anya nevét nem hozták nyilvánosságra, a spanyol El Pais viszont azt írta róla, hogy 2012-ben is szült egy kislányt, őt azonban elvették tőle a hatóságok és nevelőszülőkhöz adták, mert nem viselték rendesen a gondját. A gyermeket nem öltöztették rendesen, a higiéniával is gondjai voltak.

Azt nem tudni, hogy ilyen előzmények után miért szült ismét a nő, ráadásul ilyen idősen.

A kisfiú 2,4, a kislány 2,2 kilóval született. A hírek szerint mindenki jól van, a szülés alatt nem voltak komplikációk.

Az El Pais emlékeztet: az elmúlt években két másik, 60 éven felüli spanyol nő is egészséges kisbabát szült.

Tavaly áprilisban pedig egy hetvenes éveiben járó indiai nőnek született egészséges kisfia. Ő is természetesen mesterséges megtermékenyítésen esett át.

 

(forrás:hvg.hu)

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: