Otthon / Barcsi hírek / Kábítószerrel kereskedő makói házaspár ellen emeltek vádat

Kábítószerrel kereskedő makói házaspár ellen emeltek vádat

Éveken át árult kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagnak minősülő szert egy makói férfi és nő, akik ellen vádat emelt az ügyészség – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a házaspár tagjait jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolják.
A vádirat szerint a házaspár 2010 végétől makói magánházukban kábító hatású anyagokat tartalmazó növényi termékeket kezdett értékesíteni füstölőként. A vádlottak egy internetes közösségi oldalon hirdették magukat, és egész nap kiszolgálták a többségében helybéli vásárlókat. A hirdetésben az szerepelt, hogy herbált lehet vásárolni, és különböző akciókkal igyekeztek a forgalmat növelni.
A vádlottakkal szemben korábban több alkalommal indult már eljárás, de büntetőjogi felelősségre vonásra nem követte. Az eljárások ellenére a házaspár tovább folytatta a tevékenységet, és – a hatályos jogszabálytól függően – új pszichoaktív anyagnak, majd kábítószernek minősülő, előre kizacskózott növényi törmeléket értékesített 500-2000 forintos egységáron.
A vádirat szerint a férfi és a nő 2015 februárja és márciusa között 163 alkalommal értékesített herbált. A házkutatás során lefoglalt növényi törmelékek egy része az értékesítés időpontjától függően pszichotrop anyagnak, majd kábítószernek, illetőleg új pszichoaktív anyagnak minősült – tudatta a csoportvezető ügyész.

Kábítószerrel való visszaélés Magyarországon (2002-2015) regisztrált bűncselekmények száma:

 

20170116:MTI:G0026

 

 

 

forrás:MTI

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ander: A kormány még egyet csavart a neoliberális présen, ami a magyar dolgozókat szorítja harapófogóba

“A foglalkoztatási törvények kapcsán a kormány újra kimutatta a foga fehérjét, hiszen ismét csavartak egyet …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: