Otthon / Barcsi hírek / VEGYESVÁGOTT II

VEGYESVÁGOTT II

Új sorozatunkban, amelyben igyekszünk olyan témákkal előrukkolni, amelyek Dél-Somogyban is bizton érdekelhetnek nagyon sokakat, minden alkalommal egy-két konkrét területet járunk körül. A kormánypártok ez irányú tetteit a bőrünkön érezzük, azt ki-ki értékelje saját politikai hitvallása szerint úgy, ahogyan akarja. Ezért érdeklődésünk fókuszába nem is ők, hanem a közvéleménykutatók szerint is egyetlen reális alternatívának, a jelenlegi hatalom egyetlen potenciális kihívójának számító Jobbik, illetve annak térségbeli országgyűlési képviselője áll, az ő véleményére vagyunk kíváncsiak.

 

Kell-e nekünk Puskás Stadion?

 

HDS: – Budapest éke, új nevezetessége lehetne egy ilyen stadion. Miért támadják? Nem lehetne végre valamire rábólintani a változatosság kedvéért?

 

Ander: – Majd ha miniszterelnök úr a saját zsebéből, nem pedig közpénzből finanszírozza ezt a brutálisan drága építményt, akkor rábólintunk. Addig viszont felszólítjuk a kormányt, hogy tisztázza a Puskás Ferenc Stadion építési költségének drágulását!

 

HDS: – Pontosan mire is kíváncsiak?

 

Ander: – A Jobbik felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra, milyen új elemek és szempontok vezettek a Puskás Ferenc Stadion építési költségének drágulásához. Már kétszáz milliárdos szám röpköd a levegőben, ami egy ilyen helyzetben lévő országban az extremitásig abszurd összeg.

 

HDS: – Egy stadion máshol sem olcsó mulatság. De ha ebből indulunk ki, akkor soha semmit nem kellene építeni. Önöket nem érdekli a focidrukkerek lelkivilága?

 

Ander: – Dehogynem. A fanatikus futball-rajongók is számítanak, de most nem róluk szól a történet. Az egy férőhelyre vetített költségek alapján a Puskás stadion a legdrágábbak közé tartozik majd Európában, hiszen például Brüsszelben, Bilbaóban, Münchenben, Marseilles-ben és Szófiában is olcsóbban épülnek új létesítmények. Ilyen pénzszórás pedig elképzelhetetlen egy normális országban.

 

HDS: – Önöknek nem csak ez a beruházás, hanem más egyéb projekt is piszkálja a csőrét.

 

Ander: – Magyarországon szinte az összes beruházás költségei emelkednek a bejelentés és a megvalósulás között, a sportcélú építkezések esetében pedig különösen látványos ez az emelkedés. Az idei vizes világbajnoksághoz kapcsolódó fejlesztések már 110 milliárd forintról szólnak.

 

HDS: – Valamit valamiért. Nívós rendezvény tud csak turistatömegeket idecsalogatni.

 

Ander: – Nem most jöttünk le a falvédőről, és az emberek nagy része sem veszi be azt a süket dumát. Rendezvényekre, fejlesztésekre szükség van, de ezeknél a beruházásoknál komolyan felvetül a korrupciógyanú, vagyis az, hogy a különböző üzleti érdekek felülírják a közérdeket. A közpénzek egy része pedig nem a közjót szolgálja, hanem egyes tűzhöz közeli cimborák számláját dagasztja.

 

URIZÁLÁS

 

HDS: – Önök gyakran beszélnek oligarchákról, pöffeszkedő Döbrögikről. Nemrég Kovács Zoltán államtitkár balatoni urizálását vették össztűz alá, amivel kapcsolatban Kepli Lajos jobbikos képviselő közleményt is kiadott.

 

Ander: – A fideszes oligarchamódszerek állatorvosi lova a legújabb eset, mely szerint Kovács Zoltán államtitkár a vagyonnyilatkozatából kifelejtett – családtagjai nevére íratott – nyaralója előtt az E-ON a föld alá viszi a nagyfeszültségű villamos vezetékeket, hogy azok ne rontsák a kormánypárti képviselő panorámáját, miközben reggeli kávéját szürcsöli a teraszon Balatonalmádi üdülőövezetében. Azért ez már harmadik világbeli banánköztársaságban is durva lenne.

 

HDS: – A rezsicsökkentés smafu?

 

Ander: – Bocsánat, értem én a kérdés iróniáját, de mégsem tudom viccesen felfogni ezt az esetet. Az átlag balatonalmádi és az átlag magyar lakosra efféle luxusberuházást nem pazarol az áramszolgáltató.  Ha így folytatódik, Magyarországon a fideszes párttagkönyv a személyi igazolványt helyettesítő alapokmány lesz, amely nélkül csak másodrendű állampolgár lehet valaki saját hazájában. Körülbelül, mint egy néger Dél-Afrikában az apartheid idején. Olyan messzire került ez az egész vircsaft az eredeti polgári gondolattól, hogy belegondolni is félelmetes.

 

HDS: – Mit kívánnak tenni az ilyesféle felháborító viselkedés ellen?

 

Ander: – Kormányra kerülve szigorúan elszámoltatjuk vagyongyarapodásukról az új Döbrögiket, valamint megszüntetjük a párttagkönyv alapján járó kiváltságok rendszerét. És hogy megelőzzem a kérdését, az sem fog előnyt jelenteni, ha valakinek jobbikos párttagkönyve lesz. Egy normális állam nem szabad, hogy így működjön.

 

HDS: – Korrupcióellenes harcuk egyik fő zászlóvívője Roga-nostráról meg Orbán nostra-ról is beszélt már. Nem finomkodnak a jelzőkkel. De mi lesz a remélt győzelmük után?

 

Ander: – Visszaadjuk Magyarországot a becsületes magyar embereknek.

 

 

 

H.D.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: