Otthon / A nap étele / A nap étele: Lapcsánka

A nap étele: Lapcsánka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igazi régi magyar étel, melynek könnyű  az elkészítése  : fogjunk hozzá !

4-5 nagy szem burgonyát meghámozok, kis lyukú reszelőn lereszelem.

Hozzáreszelek egy jó nagy fej vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát.
Jöhet hozzá ízlés szerint só, bors, összevágott petrezselyemzöld, 2-3 kanál liszt, 2 tojás.

Összekeverem, és még annyi zsemlemorzsát teszek bele hogy formázható legyen.

Lapos korongokat formázok belőle és forró olajban ropogósra sütöm.

Reggelire, vacsorára, vagy köretnek is kiváló.

Jó étvágyat !

 

 

 

forrás:magyarno.com

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Cser Ágnes felszólította az orvosokat, hogy mondjanak le a 11 százalékos bérfejlesztésükről

A szakszervezeti elnök közölte ezt egy nappal azután, hogy a Belügyminisztériumban sztrájktárgyalást tartottak ágazati érdekvédők. …

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close
%d bloggers like this: