Otthon / A nap étele / A nap étele:Currys csirke ananásszal

A nap étele:Currys csirke ananásszal

Hozzávalók

  • 25 dkg hosszú szemű rizs
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg gyömbér
  • 30 dkg darabolt ananász (dobozos)
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 ek olaj
  • 1 púpozott ek currypor
  • 1 dl zöldségleves-alaplé
  • 4 dl kókusztej
  • 1 marék zöldfűszer (pl. menta, koriander, petrezselyem)
  • 1 tk csípős currypor
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A rizst a csomagolásán olvasható leírás szerint sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük és letakarva melegen tartjuk.
    2. Közben a megtisztított hagymát, fokhagymát és gyömbért nagyon finomra vágjuk. Az ananászt lecsepegtetjük, és a felfogott levéből 1 dl-t kimérünk. A megmosott, leszárított húst csíkokra vágjuk, és nagy serpenyőben vagy wokban 2 ek olajon megpirítjuk, adagonként kb. 5 perc alatt. A serpenyőből kivéve megsózzuk, megborsozzuk.
    3. A maradék 1 ek olajat felhevítjük a serpenyőben és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd együtt pirítjuk egy rövid ideig. Megszórjuk az 1 ek curryporral, felöntjük az alaplével, a kimért ananászlével, valamint a kókusztejjel, és fedő nélkül beforraljuk. Végül beleforgatjuk a húst, valamint az ananászt, és összeforraljuk 3-4 perc alatt.
    4. A zöldfűszert finomra aprítjuk, és összeforgatjuk a rizzsel. A húst a csípős curryporral és borssal ízesítjük. A rizst külön tálaljuk hozzá.

 

 

 

 

forrás:mindmegette.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Cser Ágnes felszólította az orvosokat, hogy mondjanak le a 11 százalékos bérfejlesztésükről

A szakszervezeti elnök közölte ezt egy nappal azután, hogy a Belügyminisztériumban sztrájktárgyalást tartottak ágazati érdekvédők. …

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close
%d bloggers like this: