Hozzávalók
- 25 dkg hosszú szemű rizs
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dkg gyömbér
- 30 dkg darabolt ananász (dobozos)
- 60 dkg csirkemellfilé
- 3 ek olaj
- 1 púpozott ek currypor
- 1 dl zöldségleves-alaplé
- 4 dl kókusztej
- 1 marék zöldfűszer (pl. menta, koriander, petrezselyem)
- 1 tk csípős currypor
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés
- A rizst a csomagolásán olvasható leírás szerint sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük és letakarva melegen tartjuk.
- Közben a megtisztított hagymát, fokhagymát és gyömbért nagyon finomra vágjuk. Az ananászt lecsepegtetjük, és a felfogott levéből 1 dl-t kimérünk. A megmosott, leszárított húst csíkokra vágjuk, és nagy serpenyőben vagy wokban 2 ek olajon megpirítjuk, adagonként kb. 5 perc alatt. A serpenyőből kivéve megsózzuk, megborsozzuk.
- A maradék 1 ek olajat felhevítjük a serpenyőben és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd együtt pirítjuk egy rövid ideig. Megszórjuk az 1 ek curryporral, felöntjük az alaplével, a kimért ananászlével, valamint a kókusztejjel, és fedő nélkül beforraljuk. Végül beleforgatjuk a húst, valamint az ananászt, és összeforraljuk 3-4 perc alatt.
- A zöldfűszert finomra aprítjuk, és összeforgatjuk a rizzsel. A húst a csípős curryporral és borssal ízesítjük. A rizst külön tálaljuk hozzá.
forrás:mindmegette.hu