Otthon / Friss hírek / Börtönbe megy a fideszes polgármester, új választás lesz Heresznyén

Börtönbe megy a fideszes polgármester, új választás lesz Heresznyén

A Barcson élő,Ander Balázs jobbikos Országgyűlési képviselő még a parlamentben is felvetette a nem mindennapi történetet.

A képviselő parlamenti felszólalását a cikk alján tudják megnézni.

Hamis végrendelettel szerezte meg egy egyedülálló férfi vagyonát, ezért két év letöltendő börtönbüntetést kapott Kolics Gábor, Heresznye polgármestere. A tavaly született első fokú ítélet most emelkedett jogerőre. A faluvezető börtönbe megy, a településen időközi választást kell kiírni.

Kolics másodrendű vádlottként szerepelt abban a büntetőügyben, melyben a kaposvári ügyészség emelt vádat egy 2013-ban örökös nélkül elhunyt idős vízvári férfi hagyatékának törvényellenes megszerzése miatt – számolt be róla akkoriban a sonline.hu.

A vádirat szerint a polgármester közeli kapcsolatban állt a harmadrendű vádlottal, aki családsegítőként dolgozott és megtudta, hogy a vízvári férfi mekkora hagyatékot hagyott maga után.

Ekkor megbeszélte a polgármesterrel, hogy megszerzik a vagyont. A faluvezető ezután állítólag megbeszélte az elsőrendű vádlottal, aki egy rossz körülmények között élő ismerőse volt, hogy hamis végrendeletet nyújtson be. A férfi ezt hárommillió forintért vállalta is, így a közjegyző 2014 márciusában átadta neki a közel 5 milliót érő házat, valamint 13,2 milliónyi értékpapírt. A polgármester megkapta a ház kulcsait és a beváltott értékpapírokból hétmillió forintot is. Ekkor még nem lett vége az ügynek, a férfi ugyanis rájött, hogy a bácsi két életbiztosítással is rendelkezett, így még kétmillió ütötte a markát.

Az ügyészség polgári ügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette, csalás bűntette, valamint közokirat- és magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat a trió ellen még tavaly tavasszal. A bíróság az elsőrendű vádlottat két év négy hónap, a faluvezetőt pedig két év börtönbüntetéssel sújtotta. A családsegítő akkor négy év felfüggesztettel megúszta. A jogerős ítélet mindhármukat börtönbe küldte. Heresznye az ítélet következtében polgármester nélkül marad, hiszen Kolics Gábornak távoznia kell hivatalából. Az időközi választás kitűzéséről később döntenek.

 

forrás: népszava.online

 

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: