Otthon / A nap étele / A nap étele: Töltött borjúláb medvehagymás burgonyapürével

A nap étele: Töltött borjúláb medvehagymás burgonyapürével

hozzávalók / 3 adag

 

elkészítés

  1. Feltesszük a borjúlábat főni a babérlevéllel, az egész borssal, a hagymával, a fokhagymával és sóval.
  2. Olyan puhára főzzük, hogy a csontokat kézzel, könnyedén ki tudjuk venni. Ha kész, kicsontozzuk, a levét eltesszük. (pl. pörkölthöz )
  3. Egy kb. 50-60 cm-es alufóliát kiterítünk, meglocsoljuk az olívaolajjal. Ráterítjük a baconöket.
  4. A baconra kiterítjük a borjúláb-filét, arra ráfektetjük az olasz sonkát, rá a szeletelt mozzarellát, arra a bazsalikomot és a szeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Felgöngyöljük a fóliában, a két végét összesodorjuk. Úgy nézzen ki, mint egy nagy szaloncukor. Ha kilyukad, vagy kevésnek érezzük a fóliát, akkor nyugodtan tekerjük még bele 2-3 rétegbe.
  6. Amíg sül, addig a burgonyát a héjában megfőzzük, tisztítjuk és a medvehagymával, a tejjel, a tejföllel, a vajjal burgonyapürét készítünk. A citromlével pikánssá tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C

 

 

 

forrás: nosalty.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: