hozzávalók / 3 adag
- 60 dkg marhahús (borjúláb)
- 3 db babérlevél
- 12 szem fekete bors
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 8 dkg prosciutto (5 szelet)
- 4 szelet bacon (zsíros)
- 10 dkg mozzarella (egy darabban)
- 2 db koktélparadicsom
- 1 csokor bazsalikom (kis)
- 50 dkg burgonya
- 1 csokor medvehagyma (kis)
- 1 db citrom
- 2 dl tej
- 4 dkg vaj
- 1 ek tejföl (ízlés szerint)
- 0.5 dl olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
elkészítés
- Feltesszük a borjúlábat főni a babérlevéllel, az egész borssal, a hagymával, a fokhagymával és sóval.
- Olyan puhára főzzük, hogy a csontokat kézzel, könnyedén ki tudjuk venni. Ha kész, kicsontozzuk, a levét eltesszük. (pl. pörkölthöz )
- Egy kb. 50-60 cm-es alufóliát kiterítünk, meglocsoljuk az olívaolajjal. Ráterítjük a baconöket.
- A baconra kiterítjük a borjúláb-filét, arra ráfektetjük az olasz sonkát, rá a szeletelt mozzarellát, arra a bazsalikomot és a szeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
- Felgöngyöljük a fóliában, a két végét összesodorjuk. Úgy nézzen ki, mint egy nagy szaloncukor. Ha kilyukad, vagy kevésnek érezzük a fóliát, akkor nyugodtan tekerjük még bele 2-3 rétegbe.
- Amíg sül, addig a burgonyát a héjában megfőzzük, tisztítjuk és a medvehagymával, a tejjel, a tejföllel, a vajjal burgonyapürét készítünk. A citromlével pikánssá tesszük.
- sütési hőfok: 180°C
forrás: nosalty.hu