Otthon / A nap étele / A nap étele: Libamell sajtos krumplipürével, narancsos-mézes sárgarépával

A nap étele: Libamell sajtos krumplipürével, narancsos-mézes sárgarépával

Keressük a helyi specialitásokat!

Ha Önnek is van egy jól bevált receptje,küldje be ,mi közzétesszük!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

hozzávalók / 2 adag

Libamell hozzávalói

Hozzávalók az alapléhez

Hozzávalók a krumplipüréhez

Sárgarépa hozzávalói

elkészítés

  1. Először a húst óvatosan fejtsük le a csontról, majd a bőrét éles késsel irdaljuk be (figyeljünk, hogy a húsba ne vágjunk bele).
  2. A lefejtett hús mindkét oldalát alaposan dörzsöljük be sóval, majd a húsos felét ízlés szerint szórjuk meg őrölt fehér borssal és egy csipet szerecsendióval. Ezután hagyjuk állni 1-2 órát, vagy egy egész éjszakát (én egész éjszakára betettem a hűtőbe).
  3. A filézés után visszamaradt csontot a zöldségekkel és fűszerekkel főzzük legalább két órán át, majd szűrjük le, és forraljuk fel.
  4. Amikor a zöldségalaplé felforrt, vegyük le a tűzről, majd helyezzük bele az előzőleg befűszerezett mellfiléket. Egy fóliával szorosan fedjük le, és hagyjuk a húst a forró lében állni 30 percig.
  5. Egy serpenyőbe olvasszuk fel a zsírt, és a bőrös felével lefelé helyezzük bele a libamellet, majd süssük szép pirosra, ropogósra (sütés közben a forró zsírral folyamatosan locsoljuk a húsos részt).
  6. Amikor a bőre már szép pirosra sült, fordítsuk át a húst, és a másik felét is süssük szép pirosra. Ezután vegyük ki a zsírból, és tálalásig tartsuk melegen.
  7. A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra, és enyhén sós vízben főzzük puhára.
  8. Ezután szűrjük le, majd adjuk hozzá a vajat, a reszelt sajtot, ízlés szerint sót, és keverjük jó habosra. Keverés közben, ha szükséges, adjunk hozzá meleg tejet, hogy a püré jó habos-krémes legyen.
  9. A sárgarépát pucoljuk meg, ízlés szerint vágjuk fel, majd enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le.
  10. Egy serpenyőben olvasszuk fel a mézet és a vajat, majd adjuk hozzá a roppanósra főzött sárgarépát.
  11. Ezután reszeljük rá fél narancs héját, és facsarjuk rá az egész narancs levét. Forgassuk alaposan össze, majd kisebb lángon, néha megrázogatva, karamellizáljuk a sárgarépát addig, még a narancsos lé kissé besűrűsödik.
  12. Tálalás előtt a libamellet ízlés szerint felszeletelve helyezzük a tányérra, kanalazzuk mellé a sajtos krumplipürét és a narancsos-mézes sárgarépát, majd úgy kínáljuk.
  • költség: 2500 Ft

 

 

 

forrás:Nosalty.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A bíró aki szabadlábra helyezte a Cozma gyilkos Sztojkát

A képen látható Szabó Sándor a vezetője a Szombathelyi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportjának, amely a minap …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: