Otthon / A nap étele / Flambírozott szűzérme thai zöldségekkel

Flambírozott szűzérme thai zöldségekkel

story

Istenien omlós hús, fenséges szafttal, ízletes zöldségekkel…
Ez az étel igen előkelő helyet foglalt el a kedvenceim között!

hozzávalók / 2 adag

 

elkészítés

  1. A szűzérméket csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd mustárban átforgatjuk.
  2. A kockára vágott vöröshagymát enyhén sózzuk és megpároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a húst. Fedő alatt pároljuk, hogy a szűzérme kiengedje a levét, közben többször megkeverjük.
  3. Amint elpárolgott a leve, ráöntjük a felmelegített whisky-t, flambírozzuk, miközben tovább sütjük.
  4. Miután az alkohol leégett, hozzákeverjük a zöldségeket, a curry-t és a vajat. Néhány perc múlva felöntjük tejszínnel és összeforraljuk.
  5. Forrón tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

forrás:nosalty.hu

About hellodelsomogy

Check Also

Kozmikus sugárzást fogunk valahonnan nagyon messziről, a pontos forrást még nem azonosították

Eddig úgy hitték, a kozmikus sugárzás a Tejútrendszer központjából érkezve éri a Földet, egy új …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: