Otthon / Friss hírek / 1,2 milliárdot bányászott tavaly az Orbán család

1,2 milliárdot bányászott tavaly az Orbán család

Kezdjük azzal, hogy Orbán Viktornak a vagyonnyilatkozata szerint mindössze 742 ezer forintnyi megtakarítása van, ez is feleségével közösen. Tegyük fel, hogy ha ez igaz, akkor minden reggel aranyat kellene enniük, mint Vajna Timinek, hogy elköltsék azt a pénzt, amit a családi vállalkozások hoznak. 

Közel egymilliárdnyi osztalákot vehet ki az Orbán-család a miniszterelnök édesapja, Orbán Győző bányacégeiből – tudta meg az igazságügyi minisztérium honlapjára tegnap felkerült eredménybeszámolókból a 444.hu.

Igaz, két cég bevétele is csökkent, de még így is tetemes összeg jutott Orbánéknak. A tavalyi sikercég, a Nehéz Kő Kft. nyeresége szinte lenullázódott. A tavalyi 430 millió helyett csak 11 milliót termelt. A Dolomit Kft., amelynek csak felerészben tulajdonosa Orbán Győző, árbevétele 3,2 milliárdról 2,2 milliárdra esett. Azonban így is félmilliárdos osztalékkifizetést tudott garantálni.

A 100 százalékban általuk tulajdonolt Gánt Kő és Tőzeg viszont sikeres évet zárt. 313 millióról 413 millióra növelte árbevételét. 255 millió fornint adózott nyereségével pedig 61 százalékos nyereséghányadot tudhat magáénak. 2017 december végéig 730 milliós osztalékot vesznek ki a cégből.

Hogyan lesz ebből 742 ezer forint? Ez továbbra is talány.

 

 

 

forrás:alfahir.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: