Otthon / A nap étele / A nap étele:Kemencében sült rozmaringos tarja

A nap étele:Kemencében sült rozmaringos tarja

hozzávalók / 6 adag

Páchoz:

elkészítés

  1. Kora reggel jól befűtünk a kemencébe, olykor-olykor rakunk még rá.
  2. Ezzel egy időben bepácoljuk a húst. A pác hozzávalóit elkeverjük egy jókora tálban. A tarját vaskosabb szeletekre vágjuk, alaposan beleforgatjuk a pácba, párszor az egészet még összekavarjuk, hogy mindenhol átjárja, végül lefedjük, és betesszük a hűtőbe.
  3. Sütés előtt fél-egy órával kivesszük a húsokat a hűtőből. A krumplit alaposan megmossuk, kicsit ledörzsöljük, és félbevágva egy tepsibe helyezzük, sózzuk (nem kell sajnálni, ahogy a pácnál sem).
  4. Ha a kemence már elég melegre melegedett, rátesszük a krumplira a húst, alufóliával lefedjük, és mehet is a kemencébe. Legalább egy óráig nem nézünk rá, bő egy óra után már rá-rápillanthatunk. (Kb. másfél óra alatt sül készre.)

 

 

 

forrás:nosalty.hu

About hellodelsomogy

Check Also

Több mint 330 milliárd forintot költöttek a háztartások zöldségre és gyümölcsre a múlt évben

Több mint 330 milliárd forintot költöttek a magyar háztartások zöldségre és gyümölcsre tavaly, mintegy 12 …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: