Otthon / A nap étele / A nap étele: Húsgombócok lepénykenyérrel és sültpaprika-szósszal
kép forrása: mindmegette.hu

A nap étele: Húsgombócok lepénykenyérrel és sültpaprika-szósszal

kép forrása: mindmegette.hu

Hozzávalók

  • Hozzávalók 10 darabhoz:
  • A szószhoz:
  • 5-6 piros, húsos paprika
  • 1 konzerv paradicsom
  • 3 kanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • 1-2 kanál barna cukor
  • 1-2 kanál ecet
  • A húsgombócokhoz:
  • 50 dkg vegyes darált hús (marha, disznó)
  • 25 dkg ricotta
  • 1 egész tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál aprított petrezselyem
  • 2-3 kanál prézli
  • bors
  • A lepénykenyérhez:
  • 50 dkg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 7 g száraz élesztő
  • 2 kanál olaj
  • langyos víz
  • a sütéshez olaj
  • Az összeállításhoz:
  • 30-40 dkg káposzta

 

Elkészítés

Elkészítés: A húsgombóc hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, 10 percet pihentetjük, majd diónyi golyókat formázunk, melyeket sütőpapíros tepsire helyezünk, forró sütőben ropogósra-pirosra sütjük.

A szószhoz a paprikákat megsütjük, az égett héját leszedjük, összevágjuk.

A hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a sült paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd 10 percig főzzük. Ha a szósz túlságosan besűrűsödne, az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Végezetül cukorral, ecettel, borssal ízesítjük.

A kenyérlepényhez a hozzávalókat annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy a tészta ne ragadjon, rugalmas, selymes, közepesen kemény legyen.

Tojásnyi darabokra vágjuk, serpenyő méretűre nyújtjuk, majd 1 kanál olajon mindkét felét 1-2 percig aranybarnára sütjük.

Összeállítás: a lepénykenyeret megkenjük a szósszal, a közepére sorba helyezünk húsgombócokat, egy sor vágott káposztát, majd szorosan feltekerjük.

About hellodelsomogy

Check Also

A nap étele: Hideg görög gyümölcsleves tejszínnel

A nagy melegre való tekintettel valami igazán hűs és ízletes ételt választottunk,amit főzés nélkül elkészíthető!! …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: