Otthon / A nap étele / A nap étele: Hagymás sertésszelet gazdagon
kép forrása:nosalty.hu

A nap étele: Hagymás sertésszelet gazdagon

elkészítés

körethez

  1. A húst vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, és besózva félretesszük a hűtőbe. A burgonyát mosás és tisztítás után felkockázzuk. A hagymákat félbevágjuk, majd szintén nagy kockákra feldaraboljuk.
  2. Egy kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba beletesszük a burgonya- és a hagymakockákat. Összeforgatjuk a három evőkanál olajjal, és sózzuk. Ezután letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20 perc után levesszük a fóliát, és tovább sütjük a burgonyát, hogy egy kis színt kapjon.

húshoz

  1. Amíg a hagymás krumpli sül a sütőben, a húst bepanírozzuk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Amikor kész, papírtörlőre tesszük, és jól lecsepegtetjük. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával.
  2. A sütőből kivesszük a tepsit, a hagymás krumplira fektetjük a szelet rántott húsokat. A szeleteket megkenjük fokhagymás tejföllel, és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  3. A tepsit visszatesszük a sütőbe annyi időre csak, hogy a sajt ráolvadjon, és kis színt kapjon. Tányérokra merjük a hagymás burgonyát, és mellé tesszük a húst. Langyosan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40×30 cm
  • költség: 1540 Ft

 

 

 

 

forrás:nosalty.hu

About hellodelsomogy

Check Also

Kozmikus sugárzást fogunk valahonnan nagyon messziről, a pontos forrást még nem azonosították

Eddig úgy hitték, a kozmikus sugárzás a Tejútrendszer központjából érkezve éri a Földet, egy új …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: