Otthon / Barcsi hírek / AZ ORMÁNSÁG ELNYELI DÉL-SOMOGYOT IS!

AZ ORMÁNSÁG ELNYELI DÉL-SOMOGYOT IS!

Csütörtökön véget ér a parlament tavaszi ülésszaka, s aznap is már csak szavazások lesznek.

A Barcson élő Dél-somogyi jobbikos országgyűlési képviselő, Ander Balázs az alábbi címmel mondta el keddi felszólalását:

“Süllyedő Atlantisz, avagy mikor ismeri fel végre a kormány, hogy ha minden így megy tovább, akkor az Ormánság elnyeli Dél-Somogyot is.”

Felszólalásában a térségünkkel szomszédos, Dél-Baranyában található Kákics – Ormánságért aggódó – egykori református lelkészének, Kiss Gézának a botcsinálta utódjának nevezte magát, akihez hasonlóan most ő is a vészharangokat kongatja a pusztulást látva. A néppárti képviselő már sokszor kifejtette abbéli félelmeit, hogy a roppant súlyos társadalmi-gazdasági problémáktól terhelt Ormánság végül beszippantja Dél-Somogyot is, ha nem érkezik végre kellő állami segítség a térségbe. Ismeretes, hogy a jobbikos honatya eddig is rendre felemelte szavát vidékünk rossz infrastruktuális helyzete, a kormányzati intézkedések elégtelen volta miatt. Hároméves parlamenti munkája során sokszor beszélt az integráció fontosságáról, ami egy a romák által olyan magas arányban lakott körzetben, mint a miénk, rendkívül nagy súllyal bír. Napirend utáni előadásában bírálta, hogy Orbánék azzal a Farkas Flóriánnal kötöttek szövetséget, akinek az „enyves mancsaihoz” oly sok pénz eltűntetése tapad. Telefonos érdeklődésünkre azt is hozzátette, hogy ez óriási hiba, hiszen a roma politikai elit lejáratódott része helyett végre inkább annak a fiatal cigány értelmiségi rétegnek kellene teret adni, amelynek képviselői – Görgetegtől Bolhóig – saját pozitív példájukkal igyekeznek bizonyítani, hogy igenis van más út. Akik vallják, hogy tanulni érdemes, és nem szégyen Ander válaszadásra ingerelte Hoppál államtitkárt, aki reagálásában fellendülő Ormánságról vizionált… Úgy látszik, a vidék helyzetéről szólva rózsaszín köd ereszkedik a kormánypárti politikusok agyára és a valóságérzékelésük valami furcsa irányt vesz. Abban az ábrándos világban bárányfelhőkkel tarkított kék ég alatt boldog gyermekek kergetik a színes pillangókat a virágos mezőkön, és senkinek semmi gondja-baja.

 

A felszólalást itt tekinthetik meg:

 

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Megtalálták a gyékényesi tóba fulladt nő holttestét

Hétfő este bukkantak rá a tóban annak a nőnek a holttestére, akinek az eltűnését még …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: