Otthon / Csurgói hírek / Teljesült a csurgóiak álma, átadták az uszodakomplexumot

Teljesült a csurgóiak álma, átadták az uszodakomplexumot

Csurgó | Újabb turisztikai komplexummal bővült Csurgó. A közel másfél milliárd forintos fejlesztés keretében elkészült egy hat sávos, huszonöt méteres versenymedence, tanmedence, szaunavilág és két kültéri melegvizes medence is. A sportcsarnokkal, a mostani uszodával, illetve a tervezett élményfürdővel és szállodával együtt egy új, komplex épületegyüttes fogja meghatározni településünk látképét.

A közel másfél milliárd forint hazai forrásból megépült új uszodakomplexum része annak a 2014-ben kezdődött turisztikai fejlesztésnek, mely során megvalósult a Festetics-park teljes rekonstrukciója, továbbá megújult a Sótonyi László Sportcsarnok. – Új időszámítás kezdődik Csurgón, sokat várunk a beruházástól, a város és a térség idegenforgalmának, turizmusának felemelkedését – hangsúlyozta Füstös János polgármester.
Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke kiemelte: ez ünnep a magyar úszó társadalom ünnepe is.

Újabb turisztikai komplexummal bővült Csurgó.

Az új létesítményben van egy mélyülő tanmedence, egy versenymedence, a medence sportcsarnokhoz közeli oldalán egy négysoros, kétszáz fős lelátót is kialakítottak, az épületen kívül két termálmedencét építettek, az emeleten szaunapark várja a lazítani vágyókat.
– Mától kivételes körülmények állnak a csurgói járásban élők és sportolók rendelkezésére, bízom benne, hogy városunk és térségünk fejlődését szolgálja ez a beruházás, melyben idősek és fiatalok egyaránt örömüket lelik majd.

A megújult Sótonyi László Sportcsarnokkal, a városi uszodával, illetve a későbbiekben megépülő élményfürdővel és egy négycsillagos szállodával együtt egy komplex épületegyüttes fogja a Csurgóra érkezők kikapcsolódását szolgálni.
Első úszóként köszönthette Bata Ferencet az újonnan megnyitott városi uszoda. A 82 éves Feri bácsi elmondása szerint mindenképpen szeretett volna az új uszoda első vendégei között lenni. – Szeretem a vizet, elég gyakran járok úszni – mondta. – Szívbetegségem miatt rendszeresen úszom, télen, vagy rosszabb időben a csurgói uszodában, illetve Nagyatádon.
Csurgónak nagy álma volt, hogy legyen egy megfelelő strandja.

forrás:sonline.hu

About hellodelsomogy

Check Also

Csillagászat és mitológia Szulokban is

Csillagászati előadáson vehetnek részt Szulokban is az érdeklődők. Hétfőn, azaz július 16-án a csillagászat és …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: