A nap étele,csirke vadász módra! Ha önnek is van egy jó receptje,küldje be mi közzé tesszük!
Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb
- olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 2 szár angolzeller
- 13 dkg pancetta (vagy enyhén füstölt szalonna, esetleg bacon)
- 25 dkg apró csiperkegomba
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 1,25 dl fehérbor
- 2 dl zöldségleves-alaplé
- 1 ág rozmaring
- 2 ek fekete olajbogyó
- só
- bors
Elkészítés
-
- A csirkecombokat tetszés szerint félbevágjuk, majd olívaolajjal megcsepegtetjük, és sóval borssal megszórjuk. Egy vastag aljú, mély serpenyőben vagy lábosban kevés olívaolajat hevítünk, és a combokat körbepirítjuk.
- Közben a megtisztított hagymákat finomra aprítjuk, a sárgarépát apró lyukú reszelőn lereszeljük, az angol zellert és a szalonnát apróra kockázzuk. A letisztogatott gombákat félbevágjuk, a hámozott paradicsomot a dobozban feldaraboljuk.
- A combokat kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt olajon a kétféle hagymát üvegesre pároljuk, majd a sárgarépával, az angolzellerrel, valamint a szalonnával együtt tovább pároljuk 2-3 percig. Hozzáadjuk a gombát, és újabb 2-3 percig pároljuk.
- A combokat visszatesszük a serpenyőbe. Felöntjük a borral, erős tűzön beforraljuk, majd ráöntjük a paradicsomot és az alaplé kb. 3/4-ét. Megsózzuk, megborsozzuk, rádobjuk a rozmaringágat, és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk 25 percig. Közben időnként átforgatjuk, és ha elfőtte a levét, szükség szerint felöntjük a maradék alaplével. Végül beleszórjuk az olajbogyót, és az ételt fedő alatt puhára pároljuk. Polenta vagy rizs illik hozzá.
forrás:mindmegette.hu