A mai napon tartják Barcson az első Nemzetközi halfőző versenyt és fesztivált!
Ennek apropójából választottunk halászlevet,kedvet csinálva annak is aki nem tud eljutni Barcsra!
Jó étvágyat kívánunk!! 🙂
- Hozzávalók:
- Az alapléhez:
- 4 nagy fej hagyma kockára vágva
- 2 pontyfej
- 3 pontyfarok
- 3 kárász
- 3 keszeg
- 3 törpeharcsa
- 3 teáskanál fűszerpaprika
- 2 paradicsom
- 2 tv paprika
- 1 csípős zöldpaprika
- só
- olaj
- A halászléhez:
- 3 közepes fej hagyma kockára vágva
- 2 fej fokhagyma szeletelve
- 1 tv paprika felszeletelve
- 1 zöld hegyes csípős paprika felszeletelve
- 1/2 chilipaprika felszeletelve
- 1 paradicsom kockára vágva
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 8 szelet ponty
Elkészítés
Elkészítés: Az alapléhez a kockára vágott hagymát 2 fakanálnyi olajon üvegesre pirítom, megszórom fűszerpaprikával, hozzáadom a paradicsomot, a paprikákat, sózom, borsozom, felöntöm kb. 2 liter vízzel, és fedő nélkül zubogva főzöm negyed órát, majd hozzáadom a megmosott, megtisztított, feldarabolt apróhalat, pontyfejet és -farkat, megsózom, és addig főzöm, amíg a hús nem kezd leválni a csontról (kb. 40 perc).
Ha megfőtt, kiszedegetem belőle a csontot, szálkát, és tekerős passzírozón átnyomom.
A halászléhez a hagymát 2 fakanálnyi zsíron üvegesre pirítom, hozzáteszem a fokhagymát, a paprikákat, a paradicsomot, és pár percig így is pirítom, megszórom a fűszerpaprikával, hozzáadom az előre elkészített alaplevet, felöntöm vízzel, sózom, és fél órát zubogva főzöm, majd beleteszem a halszeleteket, és további 4-5 percig főzöm, arra vigyázva, hogy ilyenkor már nem keverem, nehogy összetörjenek a halszeletek.
forrás:mindmegette.hu