Otthon / A nap étele / Nap étele: Hentes tokány tojásos galuskával
Kép forrása: nosalty.hu

Nap étele: Hentes tokány tojásos galuskával

hozzávalók / 4 adag

ragu

köret

 

elkészítés

Ragu

  1. Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott lapockát. Amikor a hús megpirult, megszórjuk a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, és rögtön fel is öntjük pár dl vízzel (legyen odakészítve bögrében, mert nagyon hamar megég a fűszerpaprika).
  2. Kevés vízzel szépen pároljuk a húst. Időközben hozzátesszük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, zúzott fokhagymát és a többi fűszert.
  3. Amikor a hús már puha, a csíkokra vágott csemegeuborka és gépsonka is mehet bele a lábasba. Pár perc alatt beleforraljuk.
  4. A tejfölt a liszttel csomómentesre kikeverjük. Annyi víz kell hozzá, hogy sűrűn folyós legyen. Az így készített habarást folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az ételhez, kicsit forraljuk vele, és már kész is. Figyeljünk, nehogy túl sűrű legyen az étel. Inkább apránként adjuk hozzá, figyelve az állagot.
  5. Tipp: A habaráshoz az étel forró levéből merjünk pár kanállal, és jól langyosítsuk fel vele. Ezt a műveletet hőkiegyenlítésnek nevezzük, és így megakadályozhatjuk, hogy a tejtermékben lévő fehérje kicsapódjon, és csomós legyen az étel.

Köret

  1. A lisztet 2 egész tojással, egy csipet sóval és vízzel jól összedolgozzuk, majd forrásban lévő sós, olajos vízbe kiszaggatjuk.
  2. Megvárjuk amíg a víz visszaforr, és már lehet is leszűrni a nokedlit. A szűrőből azonnal mehet is a serpenyőbe, ahol 2 tojást folyamatos kevergetés mellett rásütünk.

 

 

 

forrás:nosalty.hu

About hellodelsomogy

Check Also

Kozmikus sugárzást fogunk valahonnan nagyon messziről, a pontos forrást még nem azonosították

Eddig úgy hitték, a kozmikus sugárzás a Tejútrendszer központjából érkezve éri a Földet, egy új …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: