Otthon / Friss hírek / Újabb népszerű strand lett fizetős a Balatonnál, de a csúszda ingyenes
kép forrása:balcsi.net

Újabb népszerű strand lett fizetős a Balatonnál, de a csúszda ingyenes

Egyébként sem volt már sok szabadstrand a Balatonnál, és most egy újabb került ki az ingyenes körből. Ráadásul ott a három év alattiak után is fizetni kell.-írja a hvg.hu

Az egykori zánkai úttörőváros strandja is fizetős lett, szombattól a felnőttek 500, a gyermekeknek 400 forint belépőt kell fizetniük. Három éven aluli gyerekeknek, diákok és nyugdíjasoknak 300 forintért kedvezményes jegyet kínálnak – írja a Balatontipp.hu.

A rendszerváltás előtt és a rendszerváltás utáni első években zárt volt a strand, 22 évvel ezelőtt nyitották meg a külső látogatók előtt. Gyakorlatilag szabadon bemehetett bárki, mert a főkapun kívül a 71-es főút másik oldalán volt egy ajtó gyalogosoknak, bicikliseknek. Később, a bicikliút kiépítése után Zánka felől is nyitottak egy biciklis-, gyalogosbejáratot – idézte fel a portál.

Aztán az Új Nemzedék Központ idején lezárták a 71-es főút melletti ajtót, majd megszüntették a Zánka felőli gyalogos, biciklis bejutási lehetőséget is. Mostantól pedig belépőt kell venniük azoknak, akik itt akarnak strandolni.

A strandot péntektől vasárnapig, naponta 9-től 19 óráig lehet látogatni. A június 15-e és augusztus 31-e közötti időszakban a felnőtteknek 500, a 3-14 év közötti gyerekeknek 400 forint a belépő.

A díjrendszerben egyedülálló, hogy a 3 év alatti gyerekek után is fizetni kell. A balatoni strandok többnyire a 4 évesnél fiatalabb gyerek után nem kérnek ugyanis belépőt.

Annyi vigaszuk lehet a vendégeknek, hogy a két felnőttre, két gyerekre érvényes családi belépő 1500 forintba kerül. Kettőn felüli gyerekek után 200 forintot kell fizetni gyerekenként a családi jegy ára mellé. A felnőtt és kedvezményes jegyből 100-100 forintot elengednek 16 óra után. És a csúszda pedig ingyenes.

 

 

 

forrás:hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: