Otthon / Friss hírek / Átcsoportosítás: Mészáros Lőrinc osztrák hotelt vett Mészáros Lőrinctől
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Átcsoportosítás: Mészáros Lőrinc osztrák hotelt vett Mészáros Lőrinctől

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésében lévő Konzum PE Magántőkealap megvásárolta az Opimus Grouptól a Holiday Resort Kreischberg-Murau GmbH-t – írja az Index. Mindez a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett bejelentésből és a hozzá tartozó közleményből derül ki, a hírt elsőként a 444 szúrta ki. Az Ausztriában bejegyzett társaság tulajdonában van az elegáns Hotel Relax Resort Kreischberg wellnesshotel, illetve a hozzá tartozó telekingatlan is. A tranzakció értéke 13,4 millió euró, vagyis több mint 4,1 milliárd forint. 

A portál kiemeli, hogy a vevő Konzum PE Magántőkealap a Mészáros Lőrinc (53 százalék) és a Konzum Nyrt. (47 százalék) kezelésében működik, az eladó Opimus Group Nyrt. pedig jórészt szintén Mészáros érdekkörébe tartozik közvetlenül és áttételesen is. Az ügylettel a Konzum PE Magántőkealap tulajdonába került az Ausztriában bejegyzett társaság lényegi vagyonát képző, 7362 négyzetméter alapterületű Relax Resort Kreischberg 91 szobás, négycsillagos wellness-szálloda, illetve a hozzá tartozó, 8500 négyzetméteres telekingatlan is.

A tranzakció annak a Mészáros-érdekkörön belüli átcsoportosításnak a része, amelyben a Konzum Nyrt. elsősorban a turizmusra, illetve a pénz- és tőkepiaci befektetésekre koncentrál, míg az Opimus a média, az ipar és a mezőgazdaság területén keres bevásárlási lehetőségeket – teszi hozzá az Index.

 

 

 

forrás:mno.hu

About hellodelsomogy

Check Also

A nyugdíjak durván leszakadnak a bérektől, ha ez így megy tovább

A konvergenciaprogramból már kiolvastuk, hogy milyen látványos bérnövekedést hozhatnak a következő évek: De mire számíthatnak …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: