Otthon / Friss hírek / Börtönbüntetésre ítéltek egy angolt, aki Ukrajnában csatlakozott a kormányellenes erőkhöz
A kép forrása: internet (illusztráció)

Börtönbüntetésre ítéltek egy angolt, aki Ukrajnában csatlakozott a kormányellenes erőkhöz

Börtönbüntetésre ítéltek pénteken Angliában egy férfit, aki Kelet-Ukrajnában kormányellenes lázadókhoz csatlakozott. Ő az első brit állampolgár, akit hazájában az ukrajnai konfliktussal összefüggésben terrorvád alapján elítéltek.

A 41 éves Benjamin Stimsonnak a manchesteri koronabíróság végzése alapján öt évet és négy hónapot kell rács mögött töltenie.
Stimsont a brit terrorellenes törvények alapján, terrorcselekmények elkövetésére irányuló szándék, illetve terrorcselekmények előkészítésének vádjával fogták perbe hazatérése után, és a tárgyaláson el is ismerte a terhére rótt bűncselekményeket.
Stimson 2015 augusztusában utazott Moszkvába, majd onnan Ukrajnába, ahol – a határ illegális átlépése után – csatlakozott az oroszpárti fegyveres csoportokhoz.
Még annak az év novemberében hazatért, és azonnal őrizetbe vették, amint megérkezett a manchesteri repülőtérre.
Az eljáró bíró az ítélet indoklásában hangsúlyozta: jóllehet Stimson senkinek nem okozott fizikai sérülést, de puszta jelenlétével és csatlakozásával is segítette az ukrajnai lázadó milíciákat. A bíró kiemelte azt is, hogy Stimson nem vall szélsőséges nézeteket, és megbánta cselekedetét, az pedig “túlzás, sőt a fantázia birodalmába tartozik”, hogy “harcosnak” állította be magát.
Stimson Facebook-oldalára olyan képeket posztolt saját magáról, amelyeken katonai egyenruhát viselt és egy AK-47-es gépkarabélyt tart a kezében.

 

 

 

forrás:MTI

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Rendőrrel fenyegetett a biztonsági őr egy kisbabáját etető anyukát a plázában

Férjével és négy hetes kisbabájával ment nagybevásárlásra Pécsre egy közeli településről egy fiatal anyuka. Amikor …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: