Otthon / Friss hírek / Kitüntette Seszták Miklóst és Gyárfás Tamást a FINA
Julio César Maglione, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elnöke átadja a szövetség díját Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek, a 17. vizes világbajnokság szervezőbizottsága elnökének a sportesemény alkalmából rendezett gálán a Pesti Vigadóban 2017. július 26-án Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Kitüntette Seszták Miklóst és Gyárfás Tamást a FINA

A FINA elismerésben részesítette a szervezőbizottság több vezetőjét, valamint a viadal hazai támogatóit is.

“Példátlan módon még a vb befejezése előtt minden idők legjobb világbajnokságának minősítette a FINA elnöke, Julio C. Maglione a Budapesten és Balatonfüreden zajló eseményt – emlékeztetnek a szervezők közleményükben. – A nemzetközi szövetség képviselői nem győzik hangoztatni, Magyarország új szintre emelte a FINA-világbajnokság rendezési sztenderdjét, s mindezt úgy, hogy az eredetileg tervezett nyolc helyett két esztendő alatt kellett megszervezni a gigantikus sportversenyt.”

Magyarország 2013-ban eredetileg a 2021-es vb rendezési jogát nyerte el, majd 2015-ben ugrott be a mexikói Guadalajara helyett a 2017-es vb lebonyolítására.

Hétfőn a Parlamentben Julio César Maglione a szövetség legmagasabb elismerését nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnöknek, és szintén rangos kitüntetést kapott Tarlós István főpolgármester. Szerdán a FINA második legnagyobb elismerését vehette át Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a szervezőbizottság elnöke, továbbá aranyplakettet kapott Gyárfás Tamás, a FINA legszűkebb döntéshozó testületének tagja.

Szintén rangos elismerésben részesült a szervezőbizottság két operatív vezetője, Szántó Éva ügyvezető igazgató és Balogh Sándor gazdasági igazgató, továbbá Tóth József, a XIII. kerület polgármestere.

A FINA harmadik legrangosabb kitüntetését vehette át Csurka Gergely, a szervezőbizottság vezető tanácsadója, akinek a vb mellett a hét éve a FINA Aquatics World Magazine-nál végzett szerkesztői munkáját ismerte el a nemzetközi szövetség.

Kitüntették az önkéntesek csapatát, továbbá aranyplakettet kapott több kiemelt nemzeti főtámogató, így az eseményt közvetítő MTVA is. Ezüstplakettet vehetett át az uszodát tervező építész, Ferencz Marcel, az építési munkálatokat irányító Fodor Tamás, továbbá a Budapesti Sportközpontok, illetve az esemény nemzeti támogatói is elismerésben részesültek.

 

 

 

forrás:mno.hu

 

About hellodelsomogy

Check Also

Megszüntetheti a kormány a nemzeti vagyonkezelőt

Tiborcz István üzlettársa is távozhat – értesült a HVG. Megszűnhet jelenlegi formájában a nemzeti vagyonkezelő …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: