Otthon / Friss hírek / Szeptember 2-án játssza első hazai bajnoki mérkőzését a győri Audi ETO KC

Szeptember 2-án játssza első hazai bajnoki mérkőzését a győri Audi ETO KC

Szeptember 2-án, a DVSC ellen hazai pályán játssza első bajnoki mérkőzését a győri Audi ETO KC kézilabdacsapata – mondta Ambros Martín vezetőedző kedden a klub szezonnyitó sajtótájékoztatóján, Győrben.

A többi csapathoz képest egy héttel korábbi kezdés okaként a Bajnokok Ligája sűrű programját jelölte meg: a dán FC Midtjylland elleni BL-találkozó miatt kellett áttenni korábbra a mérkőzést.
Beszélt arról is, hogy a másfél hete kezdődött felkészülésen elsősorban a fizikai alapozáson van a hangsúly, a csapat lépésről lépésre halad. Öt felkészülési mérkőzésük közül egyet, a Silkeborg-VOEL elleni barátságos mérkőzést már lejátszották és 35-31-re meg is nyerték.
A spanyol szakember hangsúlyozta: nehéz lesz a magyar bajnokság, de még nehezebb a Bajnokok Ligája.
Görbicz Anita csapatkapitány elmondta, hogy “még nincsenek csúcsformában”, de rengeteget dolgoznak és javulnak.
A húszfős keretbe négy játékost igazoltak: a német Anja Althaust, a dán Anne Mette Hansent, a norvég Stine Bredal Oftedalt és Fodor Csengét. Az utánpótláscsapatból öt játékos került a felnőtt keretbe: Szilovics Fanni, Bino Boglárka, Pál Tamara, Varga Emőke és Afentáler Sára.
Bartha Csaba klubelnök a sajtótájékoztatót követően elmondta, a szezonban a csapat célja a magyar bajnoki cím és a Magyar Kupa megszerzése, valamint a bejutás a BL  négyes döntőjébe.
Az utánpótláscsapatoknál megjegyezte: a cél, hogy a fiatalok később eredményesen játsszanak a felnőttek között.
A sajtótájékoztatón négyéves szponzori szerződést kötött a klub az Adidas Magyarország Kft.-vel, amelynek értelmében a felnőtt és az utánpótlás csapat is a márka mezében lép pályára.

 

 

 

forrás:MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

2018. évi Kurultaj – RÉSZLETES PROGRAM

Az alábbiakban közöljük a 2018. 08. 10-12-én, Bugacon megrendezésre kerülő Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: