Otthon / Friss hírek / Jó ötlet vagy rossz ötlet! Szavazzon

Jó ötlet vagy rossz ötlet! Szavazzon

A zsurpubi.hu oldalon egy 1000 fő részvételével zajlott online szavazáson az olvasók 83 százaléka voksolt úgy, hogy – a Jobbik javaslatához hasonlóan – az általános iskola elvégzéséhez kötné a választási részvételt az 1990 után született állampolgárok esetében. A szavazók mindössze 17 százaléka nem értett egyet a legnagyobb ellenzéki párt javaslatával.

Mint az ismeretes, a Jobbik két hete jelentette be, hogy az általános iskola elvégzésének feltételéhez kötné a választási részvételt az 1990 után született állampolgárok esetében. A legnagyobb ellenzéki párt javaslatát azzal indokolta, ez lenne a legalkalmasabb eszköz arra, hogy az állam visszaszorítsa a szavazatvásárlást, illetve hogy legalább az írni-olvasni tudás legyen követelménye a szavazati jognak. Szakértői vélemények szerint a Jobbik ezzel éppen a Fidesz egyik fontos szavazóbázisának szavazati jogát kötné feltételhez. A javaslat bejelentése óta több elemzés is napvilágra került, amely kimutatta, hogy a legtöbb iskolázatlan a kormánypárt támogatói között van.

Mi is indítunk egy szavazást, kíváncsiak vagyunk a véleményükre! Kommentben várjuk az észrevételeiket a témában kapcsolatban.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: