Otthon / Friss hírek / Megdöbbentő, ami azután történt, hogy egy dühös bácsi számon kérte Vona Gábort
Vona Gábor felolvas a bácsinak (balra) - fotó: Béli Balázs / Alfahír

Megdöbbentő, ami azután történt, hogy egy dühös bácsi számon kérte Vona Gábort

Szerda délután a Jobbik elnöke nyilvános utcafórumot tartott Mezőkövesden, amely során az érdeklődő polgárok kérdéseket tehettek fel a legerősebb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltjének. Mit kérdezzen ilyenkor az átlagpolgár? Jobb lesz-e az egészségügy? Javul-e a közbiztonság? Az állandóan hangoztatott bérunióval valóban megállítható-e a magyarok elvándorlása? De volt valaki, aki úgy gondolta, hogy ezeknél létezik egy sokkal fontosabb téma is ma Magyarországon – mert a tévében is ezt mondták.

Az idős bácsi először kért egy fél (tényleg csak fél) pohár vizet a Jobbik standjánál, majd Vona Gáborhoz fordult.

“Az országban 2,5 millió nyugdíjas él… (egy kis szünet – talán a differenciált nyugdíjemelés mikéntjére fog rákérdezni?), és maga azt mondta, hogy a szájukból szennyvíz folyik!!!444négynégynégy Mikor fog már végre bocsánatot kérni?”

Vona Gábor válasza kissé meglepte: “én nem mondtam ilyet”.

“Én nem hiszek senkinek – mentett a bácsi, majd hozzáfűzte -, de a tévében is ezt mondták”.

De ami ezután történt, az volt ám az igazán megdöbbentő! Ugyanis Vona Gábor egy mobiltelefon segítségével felolvasta neki a teljes, nyugdíjas polgárháborúról szóló bejegyzését.

S miután egyértelművé vált mindenki számára, hogy nem sértette meg a nyugdíjasokat (még a bácsi is azt mondta ezután, hogy ezek szerint a tévében kiforgatták Vona Gábor szavait…), a politikus hangsúlyozta, így nem is kell bocsánatot kérnie. Viszont Tupó bácsitól, akiről valóban szólt a bejegyzés, nem is fog.

A Jobbik elnöke ezután röviden ismertette pártja idősügyi programját, amelyet egyébként egy hazugságvizsgálós vitában ütköztetne Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Eszerint bevezetnék a férfiak számára is a negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba-menetelt, a nyugdíjemelés differenciált lenne, így ebből nagyobb arányban részesülnének a kisnyugdíjasok, valamint csökkentenék az alapvető élelmiszerek áfáját, és nagyobb hangsúlyt kapna a közbiztonság, hogy az időseknek ne kelljen rettegnie. Ezenfelül a Jobbik gondoskodna a nyugdíjasok érdemi szórakoztatásáról is, amelynek egyik ellem lenne egy Nemzeti Vándorszínház megalakítása.

A bácsi – más kérdés híján – mindezeket még végighallgatta, aztán otthagyta az utcafórumot:

így például sem az egészségügy valódi helyzetéről, sem a devizahitelesek ügyéről, de még csak a bérunióról sem értesülhetett.

De talán a tévében egyszer majd ezt is elmondják.

 

 

forrás:alfahir.hu

About hellodelsomogy

Check Also

Nem csak jogosítványa nem volt, ittas is volt a homokszentgyörgyi férfi

A körzeti megbízottak 2018. július 17-én 16 óra 5 perckor Marietta puszta külterületén igazoltattak egy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: