Otthon / Friss hírek / ELVTÁRSAK! MI A FENE FOLYIK ITT?

ELVTÁRSAK! MI A FENE FOLYIK ITT?

Sokaknak van olyan érzése, mintha visszaröppentünk volna néhány évtizedet, mintha visszatértek volna a rendszerváltás előtti idők. Annyi különbséggel, hogy akkor legalább volt némi létbiztonság, az emberek tervezhették a jövőjüket. Mindez mára elpárolgott, de a büdös pártitkári mentalitás, az állam mindenbe beleugató magatartása, polgárokat cselédként kezelő, hatalomhoz juttatott csinovnyikok pöffeszkedése, a pártállami rendszer ELVTÁRSAK! MI A FENE FOLYIK ITT?

r brutális kiépülése a kádári rezsimet idézi. Hát, ezért aztán k.rvára nem volt értelme rendszert váltani… Megdöbbenve értesültünk a kormány újabb agyament elképzeléséről, a K-vonal ötletéről. Ander Balázst, a Jobbik somogyi országgyűlési képviselőjét kérdeztük ezzel, meg még jónéhány üggyel kapcsolatban. Alant a telefonos interjú:

 

HDS: – Koromnál fogva még világosan emlékszem a K-vonal rendszerére. A komcsi nagykutyák bunkósági fokuktól függő agresszivitással ezen keresztül közvetlenül is ugráltatni tudták a hűbéri fennhatóságuk alá került intézmények, vállalatok vezetőit. Visszatérnek a rendszerváltás előtti idők?

Ander: – Már régóta mondjuk, hogy nagyon rossz irányba haladnak a dolgok. Hab a tortán, hogy ez a beruházás is könnyen a korrupció melegágyává válhat, nem kizárt, hogy baráti cégek lesznek a kivitelezők. Valamelyik cimbora jól fog járni.

HDS: – Az illetékes hatóságok megszámlálhatatlan milliárdokat költenek infokommunikációra és kibervédelemre, ami ezt a célt szolgálja. Mégis, mi szükség van akkor rá?

Ander: – Azt hiszem, előbb már válaszoltam is rá. Nagy húsosfazék lesz ez a kormányzati lenyúlások terülj-terülj asztalán. Ráadásul a terv túlmutat a Gerő Ernő-féle K-vonalon, hiszen számos állami intézmény is része lenne ennek a rendszernek. Attól tartunk, hogy ez a Fidesz által épített bolsevik rendszer újabb állomása, ami elfogadhatatlan. A Jobbik részletes tájékoztatást vár a kormánytól az ügy kapcsán.

HDS: – Míg ez az ármányos elképzelés a Szovjetuniót idézi, a Jobbik által felvetett, a nyugati szintre való felzárkózás esélyét jelentő bérunió nagyon nem jön be a Fidesznek. Az MTI is lehozta az ön legfrissebb közleményét.

Ander: – Ha az állami vállalatok vezetőit megilleti a nyugat-európai bérszínvonal, akkor illesse meg a többi alkalmazottat is! Elképesztő pofátlanság, hogy miközben a fideszes nagyurak még mindig arról beszélnek, hogy a magyar gazdaság versenyelőnyét az alacsony bérek jelentik, a sokszor politikai megbízhatóság alapján kinevezett állami cégvezérektől nem sajnálják a milliós prémiumokat. Ne feledjük, volt olyan felsővezető, aki csak jutalomként 9 millió forintot kapott. Ha őket megilleti a nyugati bér, akkor a vállalatuk dolgozóit miért nem? Augusztus 20-a után kezdődik az aláírásgyűjtési akciónk! Itt ragadom meg az alkalmat, hogy olvasóik támogatását kérjem.

HDS: – Ez volt a reklám helye. Jöjjön egy újabb kérdés. A Jobbik fideszes választási csalásról beszél. Ez már megint a komcsi időkre hajazna. Önnek nem kell részleteznem, de Rákosiék ’47-es kékcédulás választási csalása szintén a bolsik szokásos repertoárjának része volt. Azért itt még nem tartunk. Mi a bajuk a Fidesz ügyével?

Ander: – Csupán annyi, hogy mi is szeretnénk tisztán látni. Ezért sürgeti azt a Jobbik, hogy a Fidesz tisztázza a 2010-es választási kampány költségeivel kapcsolatban megfogalmazódott vádakat.

HDS: – Ha valaki nem tud a kampányban elköltött pénzeivel elszámolni, az választási- és adócsalás, tiltott pártfinanszírozás gyanúját veti fel… Az eset nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet, mivel nem tudni, használtak-e fel külföldi forrást. Önök azt mondják, már nem illiberális, hanem illegitim kormányzást folytat a Fidesz, hiszen választási csalással jutottak 2010-ben hatalomhoz.

Ander: – Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik, amelynek feladata az lenne, hogy kiderítse, történt-e bűncselekmény, a kormánypárt szabályszerűen jutott-e hatalomhoz és el tud-e számolni a plakátolási pénzekkel. A Jobbik 2018-as kormányra kerülésekor ezért is el fogja számoltatni a Fideszt, ugyanis hiába történt évekkel ezelőtt, a különösen nagy összegre elkövetett adócsalás is felmerül, aminek elég magas a büntetési tétele ahhoz, hogy ez a bűncselekmény ne évüljön el.

HDS: – Nem akarok álnaivnak tűnni, ezért nem is mondom, hogy meglepődnék azon, ha nem lenne itt szó semmiféle tisztázásról a jelenlegi ciklusban. Ezért a hét évvel ezelőtti történések helyett inkább olyan kérdéssel kapcsolatosan faggatnám, ami a mai napig kegyetlen súllyal nehezedik az érintettek vállára. Hétfőn rendkívüli ülésnap lesz a parlamentben. A devizahitel-károsultak kálváriájáról is beszélni szeretnének.

Ander: – Attól tartok, hogy a kormánypártok érdektelensége miatt nem lesz határozatképes az ülés. Meghatározó képviselőik inkább tovább szürcsölgetik fincsi koktéljaikat valamelyik luxusüdülőhely exkluzív szállodája medencéjének partján ahelyett, hogy szépen megszakítanák vakációjukat.

HDS: – Mi lenne a valós megoldás?

Ander: – A Jobbik a devizahitel-károsultak pártján áll és úgy látja, hogy a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítása nélkül megoldhatatlan a kialakult helyzet.

HDS: – Addig viszont valamit mégis kezdeni kellene a bajbajutott adósokkal.

Ander: – Ezért követeljük, hogy addig is kilakoltatási és részleges végrehajtási moratóriumot kell elrendelni.

HDS: – Hétfőn nem csak ez kerül terítékre, hanem a CEU is.

Ander: – Erre viszont mi azt mondjuk, hogy a devizahitel-károsultak ügye és a “Lex CEU” közös rendkívüli ülésen történő tárgyalása nem indokolt, hiszen a “Lex CEU” jelenleg az Alkotmánybíróság előtt van, a Jobbik pedig azt várja, hogy a taláros testület végre állást foglaljon a CEU ügyében. Az elsődleges gond a bankok által lépre csalt családok ügye. A rendkívüli ülésen a Jobbik a devizahitelesek mellett fog szavazni, hiszen a Jobbik az egyedüli párt, akinek a devizahitelesek problémája a programjában szerepel és konkrét megoldási javaslatokat fogalmaz meg.

HDS: – Evezzünk békésebb vizekre. A Jobbik, ami már most is saját keretből üdültet rászorulókat, drasztikusan növelné a segítettek számát. Miért tartják ilyen fontosnak ezt a kérdést?

Ander: – Az Eurostat adatai szerint Magyarországon a családok több mint fele egy hétre sem tud elmenni nyaralni. Ez azt jelenti, hogy az általános- és középiskolások felét sem tudják szülei üdültetni, ami az 1,4 millió gyermekből 700 ezer főt érint.

HDS: – Nono! A kormány által Zánkán működtetett üdülőprogram 30 ezer gyermeket érint, és még 40 ezren napközi táborban vehetnek részt.

Ander: – Számoljunk csak utána! Ez azt jelenti, hogy a rászoruló gyermekek 10 százaléka jut bármilyen segítséghez, és közülük is csak alig 5 százalék valódi táborhoz.

HDS: – Utána olvastam. Önök a terveik szerint ezért azokat a dolgozó, de rászoruló szülőket is segítenék, akik nem engedhetik meg maguknak az egyhetes nyaralást.

Ander: – A Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány Hurrá, nyaralunk! néven már korábban elindította ezt a programot, amit idén is folytattak, és amelynek költségeit a jobbikos parlamenti képviselők adományaiból állták.

HDS: – Miközben pártjuk alelnöke, Sneider Tamás magyarázatot követel Hornyák Tibortól, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, illetve az Erzsébet Táborok Kft. vezetőjétől, aki a szegény gyermekek állami táboroztatása közben naponta nagyjából 110 ezer forintos költségen szállásolta el magát és családját egy balatoni luxusnyaralóban.

Ander: – Azt hiszem, ez önmagáért beszél. Nem kommentálom ezt a felháborító esetet. Arra kérem olvasóikat, ők is őrizzék meg a nyugalmukat ebben a melegben. Habár nehéz lesz.

 

 

 

P.R

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: