Otthon / Barcsi hírek / RENDKÍVÜLI PARLAMENTI ÜLÉSNAP!!!
A kép forrása: internet

RENDKÍVÜLI PARLAMENTI ÜLÉSNAP!!!

Hétfőre hívta össze az Országgyűlés elnöke a parlament rendkívüli ülését. A képviselők a felsőoktatási törvényről és a devizahitelesek helyzetéről vitázhatnak. A “tisztelt” ház azonban határozatképtelen lesz, mert a kormánypárti képviselők nem mennek el az ülésre. A miniszterelnök, Orbán Viktor egyébként a horvátországi Krk szigetén nyaral, s ki tudja, hogy a Fidesz-KDNP frakció méltóságos urai hol s merre süttetik a hasukat, azt nem tudjuk. Emlékezetes, hogy térségünket két honatya is képviseli a parlamentben. Egyfelől a kormánypárti Szászfalvi László Csurgóról, másfelől pedig a jobbikos Ander Balázs Barcsról. Utóbbi, társaihoz hasonlóan, ott lesz az ülésen, ami a kormánypárti képviselők gyalázatos magatartása miatt viszont így is úgy is határozatképtelen lesz.

A kép forrása: Youtube.com

 

 

 

 

A Fidesz-KDNP csurgói képviselője, Szászfalvi László a Claessens-uradalomban. A Jobbik egyik képviselőjét múltkori földvédelmi razziájukon elhangzott nyilatkozata miatt 9 millió forintra perelte a belga származású nagybirtokos. A kormánypártokat viszont bizonyára jobban szereti, hiszen csaknem 1 milliárd forintért vásárolt majd’ 1000 hektár földet az állami földárveréseken Dél-Somogyban a famíliája.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De legalább az elválik, hogy melyik pártnak számít valamit is a hitelkárosultak ügye!

 

A Jobbik szerint csak a devizahitelesek ügyével kellene foglalkozni hétfőn a parlamentben.

Az LMP és a Demokratikus Koalíció közösen kezdeményezte a parlament összehívását a nyári szünetben. A két párt a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban a CEU helyzetét, valamint a devizahitelesek ügyét szeretné megtárgyalni a rendkívüli ülésen. Az Országgyűlés összehívásához 40 képviselő támogatása kell, amit sikerült is összegyűjteni. Az ülés azonban biztosan határozatképtelen lesz, mert a kormánypártok nem vesznek részt a parlamenti munkában. Budai Gyula fideszes képviselő a HírTV többszöri kérdésére sem volt hajlandó indokolni a távolmaradást.

Bár a Jobbik nem támogatta a rendkívüli ülés összehívását, a párt képviselői mégis elmennek. Z. Kárpát Dániel kijelentette: „Az a kisebb ellenzéki párt részéről érkező sunyi magatartás volt ennek az oka, amelynek értelmében a devizás kérdést, ami egy nagyon fajsúlyos, húsba vágó kérdés, a CEU-kérdés különböző felülvizsgálati fokozataival összemosták. A CEU is nagyon fontos kérdés, de tudjuk, hogy az Alkotmánybíróság előtt fekszik, amíg ott nem születik állásfoglalás, vélhetően teljesen értelmetlen egy újabb kört futni róla. Azt az időt a Jobbik szerint a hitelkárosultak ügyének rendezésére kellene fordítani.”

P.R

About hellodelsomogy

Check Also

Ősmaradványt és szentélyt rejt a leghosszabb víz alatti barlangrendszer

Ősmaradványokat, köztük óriáslajhárok fosszíliáit, valamint egy gondosan kidolgozott maja szentélyt rejt a világ legnagyobb, 347 …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: