Otthon / Barcsi hírek / RENDKÍVÜLI PARLAMENTI ÜLÉSNAP!!!
A kép forrása: internet

RENDKÍVÜLI PARLAMENTI ÜLÉSNAP!!!

Hétfőre hívta össze az Országgyűlés elnöke a parlament rendkívüli ülését. A képviselők a felsőoktatási törvényről és a devizahitelesek helyzetéről vitázhatnak. A “tisztelt” ház azonban határozatképtelen lesz, mert a kormánypárti képviselők nem mennek el az ülésre. A miniszterelnök, Orbán Viktor egyébként a horvátországi Krk szigetén nyaral, s ki tudja, hogy a Fidesz-KDNP frakció méltóságos urai hol s merre süttetik a hasukat, azt nem tudjuk. Emlékezetes, hogy térségünket két honatya is képviseli a parlamentben. Egyfelől a kormánypárti Szászfalvi László Csurgóról, másfelől pedig a jobbikos Ander Balázs Barcsról. Utóbbi, társaihoz hasonlóan, ott lesz az ülésen, ami a kormánypárti képviselők gyalázatos magatartása miatt viszont így is úgy is határozatképtelen lesz.

A kép forrása: Youtube.com

 

 

 

 

A Fidesz-KDNP csurgói képviselője, Szászfalvi László a Claessens-uradalomban. A Jobbik egyik képviselőjét múltkori földvédelmi razziájukon elhangzott nyilatkozata miatt 9 millió forintra perelte a belga származású nagybirtokos. A kormánypártokat viszont bizonyára jobban szereti, hiszen csaknem 1 milliárd forintért vásárolt majd’ 1000 hektár földet az állami földárveréseken Dél-Somogyban a famíliája.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De legalább az elválik, hogy melyik pártnak számít valamit is a hitelkárosultak ügye!

 

A Jobbik szerint csak a devizahitelesek ügyével kellene foglalkozni hétfőn a parlamentben.

Az LMP és a Demokratikus Koalíció közösen kezdeményezte a parlament összehívását a nyári szünetben. A két párt a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban a CEU helyzetét, valamint a devizahitelesek ügyét szeretné megtárgyalni a rendkívüli ülésen. Az Országgyűlés összehívásához 40 képviselő támogatása kell, amit sikerült is összegyűjteni. Az ülés azonban biztosan határozatképtelen lesz, mert a kormánypártok nem vesznek részt a parlamenti munkában. Budai Gyula fideszes képviselő a HírTV többszöri kérdésére sem volt hajlandó indokolni a távolmaradást.

Bár a Jobbik nem támogatta a rendkívüli ülés összehívását, a párt képviselői mégis elmennek. Z. Kárpát Dániel kijelentette: „Az a kisebb ellenzéki párt részéről érkező sunyi magatartás volt ennek az oka, amelynek értelmében a devizás kérdést, ami egy nagyon fajsúlyos, húsba vágó kérdés, a CEU-kérdés különböző felülvizsgálati fokozataival összemosták. A CEU is nagyon fontos kérdés, de tudjuk, hogy az Alkotmánybíróság előtt fekszik, amíg ott nem születik állásfoglalás, vélhetően teljesen értelmetlen egy újabb kört futni róla. Azt az időt a Jobbik szerint a hitelkárosultak ügyének rendezésére kellene fordítani.”

P.R

About hellodelsomogy

Check Also

Megrovást kapott pártjától Molnár Gyula, az MSZP volt elnöke

Megrovást kapott az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsától Molnár Gyula volt pártelnök – …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: