Otthon / Friss hírek / Mindenütt fog esni augusztus 20-án – mutatjuk, mikor és hol
A kép forrása: internet

Mindenütt fog esni augusztus 20-án – mutatjuk, mikor és hol

Az egész országban várható eső vasárnap, augusztus 20-án – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

hétvégén biztosan eléri az országot a hullámzó hidegfront – erősítette meg az OMSZ. Ezt megelőzően viszont még szombaton az ország nagy részén kánikula lesz, a lehűlés a nyugati megyékben kezdődik.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet általában 16-21 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben akár 14 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet nagyrészt 31-36 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatti értékek is lesznek.

Vasárnap a leghidegebb órákban 14-20 fok lehet, a nappali maximumok várhatóan 18-25 fok között alakulnak (a tartósan borult, csapadékos helyeken lesz a leghűvösebb, a Tiszántúl keleti felén pedig még 25 fok fölé melegedhet a levegő).

A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy vasárnap országszerte esni fog, de egyszerre nem mindenütt. A nap első felében a Dunántúlon és a középső megyékben eshet, később keleten záporeső, egy-egy zivatar is lehet. Az esti órákban döntően az ország keleti harmadán lehet csapadék.

A szél többnyire erős (40-55 kilométer/órás) lesz, de a Dunántúlon és esetleg északkeleten néhol viharos (60-65 kilométer/órás) lökések is lehetnek.

Vasárnap a Heves-Békés sáv lehet a legkevésbé szeles terület – írta a meteorológiai szolgálat.

De kiemelték, hogy a helyzet változhat, ezért ajánlott tájékozódni a meteorológiai szolgálat honlapján, ahol az előrejelzések és veszélyjelzések mellett Budapest, valamint a Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó időjárásáról külön oldalakon is tájékozódni lehet.

 

forrás:hvg.hu

About hellodelsomogy

Check Also

Örömükben szétverték Párizst a Franciák..

A győztes döntő lefújása után a legnagyobb tömeg a párizsi Champs-Élysées-n gyűlt össze, ahol több százezeren ünnepelték a …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: