Otthon / Dél-somogyi hírek / A CIGÁNY AUTONÓM TERÜLETET ÉS MUNKA NÉLKÜL JÁRÓ ALAPJÖVEDELMET HIRDETŐ ROMA PÁRTVEZÉR DÉL-SOMOGYBAN JÁRT!
fotó: Györke József forrás: facebook

A CIGÁNY AUTONÓM TERÜLETET ÉS MUNKA NÉLKÜL JÁRÓ ALAPJÖVEDELMET HIRDETŐ ROMA PÁRTVEZÉR DÉL-SOMOGYBAN JÁRT!

A JOBBIK MÁR NEMET MONDOTT. DE MI A VÉLEMÉNYE A TÉRSÉG KORMÁNYPÁRTI KÉPVISELŐJÉNEK KAMARÁSÉK KÖVETELŐZÉSÉRŐL?

Kamarás István, az Észak-magyarországi Roma Autonóm Tartományt és munka nélkül alanyi jogon járó jövedelmet követelő Opre Roma Párt vezetője a csokonyavisontai fürdőről jelentkezett be, s töltötte föl az internetre filozófiai magasságokba sajnos nem emelkedő gondolatait. A pártelnök a rinyaújlaki Roma Nemzetiségek fesztiváljára érkezett Dél-Somogyba. Kissé nehezen követhető eszmefuttatásában arról beszél, hogy a cigányok egy csoportja összefogott a Jobbikkal ellenük. Azt is megemlítette, hogy több országgyűlési képviselő is részt vesz a rendezvényükön. A videót az alábbi linken tekinthetik meg:

https://www.facebook.com/istvan.kamaras/videos/1463703613715086/

Mivel a Jobbikra igencsak ferde szemmel néz az Opre Roma Párt, ezért Ander Balázs, a Barcson élő ellenzéki honatya egész biztos, hogy nem volt a meghívottak listáján. Korábban már oldalunk is leközölte Ander és a Jobbik elutasító álláspontját Kamarás pártjának elképzeléseivel kapcsolatban.

EXKLUZÍV INTERJÚ AZ OPRE ROMA PÁRT ÁLTAL KÖVETELT CIGÁNY AUTONÓM TARTOMÁNYRÓL ANDER BALÁZS JOBBIKOS ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐVEl

Telefonos megkeresésünkre a jobbikos politikus elmondta, hogy volt már roma napi rendezvényen, volt már szinte csak cigányok által lakott településen, s ezután is szívesen elmegy, ha hívják, hiszen nagyon fontosnak véli a párbeszédet.

Hozzátette azt is, lényeges, hogy az integrációs nehézségekre együtt keressék a választ azokkal a roma közéleti személyekkel, akik nem a fasisztázós-rasszistázós pótcselekvésben vélik a problémák kulcsát megtalálni. Pártjával együtt, származásra és bőrszínre való tekintet nélkül minden olyan embernek baráti jobbot nyújt, aki felelősen vállalt gyermekeinek jövőjét a munkában és a tanulásban látja, de nem hajlandó jelenlétével legitimálni az Opre Roma Párt elfogadhatatlan javaslatait. Szerinte a munka nélkül, alanyi jogon járó alapjövedelem Kamarásék által felvázolt ultrademagóg verziója rövid időn belül olyan gazdasági csődbe taszítaná az országot, amely nyúlfarknyi dajdaj-időszak után milliókat sodorna a teljes nyomorba, az országot pedig visszakatapultálná a legsötétebb középkorba. Kamarásék autonómiakoncepcióját a cigány-magyar együttélés szempontjából pedig egy olyan veszélyes játéknak tartja, mintha valaki egy benzinnel fellocsolt szobában azzal szórakozna, hogy gyufákat gyújtogat. Az elképzelés szerinte semmit sem oldana meg, az csupán arra jó, hogy még tovább élezze a feszültséget a két népcsoport között. Arra viszont – fogalmazott – semmi szükség.

Moldoványi Jánosnak, az ORP megyei elnökének múltkor helyt adtunk, hogy portálunkon kifejthesse pártja elképzeléseit. A hozzánk eljuttatott sorait változtatás nélül le is közöltük. Akkor ezt nyilatkozta: „Mindazon által… a Dél-Dunántúli régióra is eshetett volna a választásunk a Roma tartomány kiválasztása tekintetében.”

HALLGATTASSÉK MEG A MÁSIK FÉL IS

Szászfalvi László, a térség egyéniben megválasztott Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője, mint azt fényképfelvételek is bizonyítják, ott volt a rinyaújlaki rendezvényen!

Mindezek fényében már csak reménykedni tudunk abban, hogy a kormánypárti képviselő nem a szavazatmaximálást tartotta elsőrendű céljának, hanem a rendezvény jószándékú környékbeli vendégeinek illő köszöntése után, (ha máshogy nem ment, akkor Kamarással és Moldoványival való négy- illetve hatszemközti disputája során), de Anderhez hasonló határozottsággal, ő is nemet mondott a munka nélkül járó alapjövedelem költségvetést romba döntő utópiájára. És reményeink szerint azt is világossá tette, hogy kormánypárti képviselőként nem tudja elfogadni sem a szakadár Észak-Magyarországi, sem pedig a hipotetikus Dél-dunántúli autonómiaköveteléseket. Köszi, de nekünk elég volt egy Trianon!

 

P.R. – B. Cs.

About hellodelsomogy

Check Also

Megrovást kapott pártjától Molnár Gyula, az MSZP volt elnöke

Megrovást kapott az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsától Molnár Gyula volt pártelnök – …

2 hozzászólás

  1. Bátor István

    Aki Magyarországon él bármely nemzetiségű, ne csináljon saját önkormányzatot! Nem elég önkormányzati semmittevő nyúlja le így is az adófizetők pénzét! Egy településnek megyének országnak elég egy önkormányzat amire a nemzetiségek is szavaznak! Miért kel pártokkel vallással fajilag megosztani az országot?

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: