Otthon / Dél-somogyi hírek / Ön szerint kinek van igaza? Szavazzon!
A '14-es győztes és az igazi kihívó

Ön szerint kinek van igaza? Szavazzon!

A barcsmedia.hu leközölte Szászfalvi László Fidesz-KDNP-s honatya bocsánatkérést követelő nyilatkozatát, majd erre való reagálásként Ander Balázs ellenzéki képviselő véleményét is. Döntse el, kinek van igaza nyugdíjasügyben. Szavazzon!

Szászfalvi nyilatkozata a barcsmédiának:

 

„Amikor a nyugdíjasok korosztályáról beszélünk, akkor olyan emberekről beszélünk, akik különböző korokban és rendszerekben tették a dolgukat és építették ezt az országot. Ezért elfogadhatatlannak tartom Vona Gábor nyugdíjasokra tett kijelentéseit, amellyel az egész korosztályt megsértette” – közölte Szászfalvi László, országgyűlési képviselő. 

A honatya a Jobbik pártelnökének vitatott nyilatkozatára reagálva elmondta: Vona Gábor egy hónapja nem kért bocsánatot kijelentéseiért.  Szászfalvi László hangsúlyozta: „Bízom benne, hogy nem minden Jobbik-tag gondolkodik így és nem minden Jobbik szervezet gondolkodik így. Ezért is szeretném innen is felszólítani a helyi jobbikosokat, vegyék rá Vona Gábort, hogy vonja vissza ezt a kijelentését és kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól, vagy pedig helyette tegyék meg ők.”

http://www.barcsihirek.hu/hirek/helyi-hirek/szaszfalvi-laszlo-szerint-jobbiknak-bocsanatot-kellene-kernie

 

Ander Balázs válasza:

Nem kéri bocsánatkérésre a barcsi Jobbik Vona Gábor pártelnököt – reagált Ander Balázs országgyűlési képviselő kormánypárti képviselőtárásának néhány nappal ezelőtti felhívására. Szászfalvi László arra kérte a barcsi jobbikosokat, bírják rá Vona Gábort arra, hogy kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól. 

Szászfalvi László állítása szerint a Jobbik pártelnöke úgy fogalmazott, hogy a nyugdíjasok „szájából szennyvíz folyik” és „ a gyűlölet tüze ég a szemükben”. Ander Balázs reagálásában kiemelte: nem kérnek bocsánatot, mert szerinte nem ez és nem így hangzott el. A megfogalmazásra bővebben nem tért ki. A Jobbik országgyűlési képviselője elmondta: „Bocsánatot kérünk a nyugdíjasoktól, de nem Vona Gábor nevében, nem a Jobbik nevében, hanem a Fidesz nevében. Bocsánatot kérünk a gyalázatosan alacsony átlagnyugdíjakért, bocsánatot kérünk azért, mert több százezer nyugdíjasnak a járandósága a legalapvetőbb, normális élethez való nívót sem tudja biztosítani, bocsánatot kérünk a Fidesz nevében azért is, amilyen egészségügyi állapotokat teremtettek az országban. Szóval hogyha valakinek bocsánatot kellene kérnie, az nem a Jobbik, nem Vona Gábor, hanem a Fidesz.”

 

 Vona Gábor eredeti bejegyzése.

Nyugdíjas polgárháború lesz?

Először is, a félreértések elkerülése végett, akinek nem inge az alábbi bejegyzés, az ne vegye magára! Őszinte szeretettel üdvözlöm azt a sok-sok nyugdíjas honfitársamat, aki képes a politika manipulációjától függetleníteni magát. Szavazzon bárkire is jó egészséget és sok boldogságot kívánok neki! Viszont van egy olyan folyamat, amit már nem hagyhatok szó nélkül.

Szimbolikus jelenet zajlott le Tusványoson ma. A közönség sorai között Orbán Viktor beszéde alatt füttyögve tiltakozott egy lány, ami szerintem sem volt túl szerencsés formája a tiltakozásnak, de megesik az ilyen. Ami utána jött, az volt a döbbenetes. Az ott álló viktoriánus nyugdíjasokon eluralkodott a lincshangulat. Ajánlom az Index videójának 40. másodperénél a jelenletet, amikor egy szerencsétlen szandis papa sunyin megtapossa a földön fekvő nőt. “Csak egy sorosbérenc!” – gondolhatta.

Azonnal eszembe jutott két ide kapcsolódó emlék a videót nézve. Az egyik a nemzeti ünnepeink, ahol most már rendszeres esemény, hogy hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetközve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját.

A másik emlék a múlt heti dunaújvárosi utcai fórumom a piac mellett. Szép számú érdeklődővel sikerült beszélgetnem, de szinte kétpercenként káromkodva szavalta el a TV2 hazugságait egy-egy arra tévedt fideszes nyugdíjas. Húzták maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt.

Minden tiszteletem a szüleink és a nagyszüleink generációjáé. Az én szüleim is nyugdíjasok. Nehéz dolgokat kellett átélniük, és megérdemelnék a nyugodt és tisztes időskort. Ehelyett viszont az aljas orbánizmus játékszereivé váltak. Történelmi traumáikra, érzelmeikre játszik a kormányfő, azokat nem feloldva, hanem felszítva manipulálja a nyugdíjasokat. Csak azért mert ott van a legtöbb szavazó. Erre pedig nem mentség, hogy annak idején a másik táborral ugyanezt tették a szocialisták.

Hová tart ez az ország? Nézzünk már körül egy pillanatra, párthovatartozástól függetlenül! Itt nem a fiatalok radikalizálódnak, mint máshol a világban. Nem! A magyar fiatalok elmenekülnek innen. Az itthon maradt szüleik, nagyszüleik pedig egymást eszik keserű lélekkel, a megegyezés és a közös országépítés reménytelenségével.

2018 után ennek is véget vetünk. A történelmi traumákat természetesen nem tudjuk meg nem történtté tenni, az egykori sérelmeket, tragédiákat nem tudjuk eltörölni, az elmúlt, elveszett dolgokat sem tudjuk visszahozni. Három dolgot viszont tudunk: hatni, alkotni, gyarapítani. Mi a gyűlölködés és a manipuláció helyett ehhez ajánlunk szövetséget minden magyarnak: jobboldalinak, baloldalinak, idősnek, középkorúnak és fiatalnak egyaránt.

Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel!

És végül nézzék meg az alfahir által készített videót amit egy idős nyugdíjas házaspárral készítettek.

 

 

 

About hellodelsomogy

Check Also

Megszüntetheti a kormány a nemzeti vagyonkezelőt

Tiborcz István üzlettársa is távozhat – értesült a HVG. Megszűnhet jelenlegi formájában a nemzeti vagyonkezelő …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: