Otthon / Friss hírek / Vízumkorlátozásokat vezetett be az Egyesült Államok négy ország ellen

Vízumkorlátozásokat vezetett be az Egyesült Államok négy ország ellen

Vízumkorlátozásokat vezetett be az Egyesült Államok négy ország, Kambodzsa, Eritrea, Guinea és Sierra Leone ellen – jelentette be szerdán a belbiztonsági minisztérium.

Az amerikai kormányzat a kitoloncolásoknál tanúsított “együttműködés hiánya” miatt szankcionálja ezeket az országokat, ugyanis nem hajlandók visszafogadni azokat az állampolgáraikat, akiket kiutasítottak az Egyesült Államokból.
A legszigorúbb szankciókat a Trump-kormány Eritrea ellen hozta: a kelet-afrikai ország polgárai nem kaphatnak úgynevezett B-vízumot, amely üzleti és turisztikai célú beutazásra jogosít. Kambodzsából a magas szintű kormányzati tisztségviselőktől és közvetlen családtagjaiktól tagadják meg a B-típusú vízumot. Guineában a B-vízumokkal együtt felfüggesztik a diákvízumok és a kulturális csereutakhoz szükséges vízumok kiadását is egyes kormányzati tisztségviselők és családtagjaik számára, a nyugat-afrikai Sierra Leonéban pedig a külügyminisztérium és a bevándorlási hivatal tisztségviselői nem kaphatnak üzleti útra szóló és turista vízumot.
Donald Trump elnök még januárban írt alá erről rendeletet, amelyet megküldött Rex Tillerson külügyminiszternek azzal a felkéréssel, hogy kezdjen tárgyalásokat azokkal a “makacskodó államokkal”, amelyek nem akarják visszafogadni az Egyesült Államokból kiutasított állampolgáraikat. Az elnöki rendelet értelmében, amennyiben ezek az országok nem teljesítik az amerikai elvárásokat, a külügyi tárcának és a belbiztonsági minisztériumnak szankciókat kell bevezetniük ellenük.
Elaine Duke, a belbiztonsági minisztérium ügyvezető irányítója szerdán leiratot küldött a külügyminisztériumnak, és bejelentette a négy ország ellen hozott büntető intézkedéseket.
A vízumkorlátozások mindaddig érvényben maradnak, amíg ezek az országok nem hajlandók az együttműködésre.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: