Otthon / Friss hírek / Még várat magára a külföldön élő magyar anyák támogatása

Még várat magára a külföldön élő magyar anyák támogatása

Jogosultságuk lesz a támogatásra a magyar anyáknak, de hogy hogyan jutnak hozzá a pénzhez, az még rejtély.-Írja az mno.hu
Bár júliusban a tusnádfürdői szabadegyetemen arról beszélt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, hogy 640 millió forintos kerettel a külföldön élő magyarokra is kiterjesztik az egyszeri anyasági támogatást, továbbra sem tudni, hogyan lehet majd igényelni. A program bővítésekor tízezer támogatott magyar anyával kalkuláltak.

Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő írásban kereste meg az Emmit, hogy mikortól és milyen módon kaphatják a határon túl élő magyar anyák a 64 ezer forintos szülési támogatást, ám Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára nem tudta a részletekről tájékoztatni. Annyi bizonyos, hogy az igénylést a nemzetiség vagy az állampolgárság valamilyen formájú igazolásával lehet majd kezdeményezni.

Az sem világos, hogy 2018 januárjától csak a kárpát-medencei magyar anyák vagy a más, főleg nyugati országban élők is jogosultak a támogatásra, bár Rétvári Bence válasza szerint inkább utóbbiról van szó. (Korábban csak a Kárpát-medence területére kiterjesztésről beszélt a kormány.)

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: