Otthon / Barcsi hírek / Tarolt: Fényképek a viharos erejű szél somogyi pusztításáról

Tarolt: Fényképek a viharos erejű szél somogyi pusztításáról

Megyeszerte komoly károk keletkeztek a nagy szélben, és hol van még a vége?

Nézze meg a Katasztrófavédelem képeit is.

Folyamatosan érkeznek a jelzések a szélvihar következtében a Somogy megyei tevékenység irányítási központba. Eddig mintegy hetven helyszínre kérték a somogyi tűzoltók segítségét, főként vezetékre és épületekre dőlt fák eltávolításához.

A legtöbb kárt a Balatonnál okozta a vihar

A kora délutáni óráktól kezdve Ádándon, Pusztakovácsiban, Kaposváron, Barcson, Lengyeltótiban és Siófokon is útra dőlt fák eltávolításán dolgoztak a tűzoltók. Ugyanakkor több helyen az áramszolgáltató munkatársaival közösen dolgoznak az egységek a villanyvezetékre dőlt fák, leszakadt faágak eltávolításán.

Siófok Bláthy Ottó utcájának egyik családi házánál a szél felkapta az udvaron álló trambulint, amely leszakította a gázcsonkot. A gázszolgáltató munkatársai már kiszakaszolták az érintett vezetéket, a munkálatok ideje alatt – megközelítőleg három órán át – nem lesz gáz mintegy 150 fogyasztónál. A Batthyány utcában villanyoszlopot is kidöntött a vihar.

A városban több épület tetőszerkezetét is megrongálta az erős szél. Balatonföldváron a vasúti felsővezetékre dőlt fa, eltávolításán a balatonboglári önkormányzati tűzoltók dolgoznak.

Forrás és képek: Katasztrófavédelem

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Drágább lesz a feles – roham indul a jó pálinkáért

A somogyi pálinkafőzők arra készülnek, hogy jövőre emelkednek az árak. A kereskedők és a vendéglátósok …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: