Otthon / Friss hírek / Ha nem akar pórul járni, ezekre ügyeljen tűzifa vásárlásakor!
A kép csak illusztráció

Ha nem akar pórul járni, ezekre ügyeljen tűzifa vásárlásakor!

Fábos Edit főhadnagy, a Marcali Rendőrkapitányság munkatársa tartott előadást Marcaliban, a Civilek Házában megjelent nyugdíjasok részére. Az előadása során nagy hangsúlyt fektetett az idősek ellen elkövetett bűncselekmények jellemzőire, azok felismerésére.-Írja a sonline.hu

Az előadás eredményesen hozzájárulhat ahhoz, hogy ez a korosztály se váljon áldozattá. A bűnözők sokszor a szépkorúak hiszékenységét és naivitását kihasználva követik el bűncselekményeiket, amelyre lehetőséget biztosít az idősek termék- és árubemutatókon való részvétele, vagy akár a tűzifavásárlás során felmerülő hozzá nem értésük. A szakember a prevenció területén külön kiemelte: felelősek vagyunk egymásért, továbbá fontos, hogy figyeljünk oda a másikra. Ez az idősebb korosztálynál különösen fontos, hiszen sokan egyedül élnek, csak szomszédaikra, ismerőseikre hagyatkozhatnak.

A témát illetően a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadói az alábbi hasznos tanácsokat ajánlják tűzifavásárlásakor:

  • Csak megbízható helyről vásároljon! Utcai, házaló árustól ne vegyen tűzifát, és mást sem!
  • A megrendeléskor tisztázza, hogy úgymond kuglizott, hasogatott fát, vagy méterfát szeretne venni, továbbá fontos rögzíteni a mennyiségi mértékegységet is (köbméter, erdei köbméter, ömlesztett köbméter) is!
  • Figyeljen oda a megrendelt és leszállított fa mennyiségének és minőségének egyezőségére! Amennyiben nem a megrendelt mennyiséget és minőséget akarják Önnek eladni, azt ne vegye át és kizárólag akkor fizessen, ha a kiszállított áru megfelelőségéről meggyőződött!
  • A fa kiszállítását a nappali órákra rendelje meg, kérjen róla számlát és szállítólevelet!
  • Amennyiben bizonytalan a mennyiség és a minőség kérdésében, a fa átvételekor kérje hozzáértő személy (pl. erdész) segítségét!
  • A nagyon olcsó fa ébresszen Önben gyanakvást, mivel nagy valószínűséggel bűncselekményből származik!

 

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, vagy a fentiekben ismertetett jogsértéseket tapasztal, azonnal értesítse a rendőrséget a díjmenetesen hívató 112-es vagy 107-es segélyhívó telefonszámokon!

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

LÁTÁSTÓL VAKULÁSIG! AVAGY ADDIG DOLGOZZ MAGYAR, AMÍG BELE NEM PUSZTULSZ!

  A nyár egy normálisan működő polgári társadalomban a feltöltődés, a pihenés, a szabadság időszaka. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: